A világ legmagasabb épületei

Izgalmas utazásra vágytok? Soha nem látott épületeket fedeznétek fel, miközben modern városokat néztek meg? Mutatjuk a világ legmagasabb épületeit!

Burj Khalifa

Az Arab Emírségekben található Burj Khalifa 828 méteres magasságával jelenleg a világ legmagasabb épülete. Ezt a népszerű látványosságot nem szokták kihagyni a Dubaiba látogatók, a 160 emeletes luxus épület megtekintése ugyanis felejthetetlen élményt nyújt. A modern toronyban irodák és lakások találhatóak, a mellette elhelyezkedő szökőkútrendszer pedig zenei aláfestéssel és fényekben pompázó vízi nyalábokkal páratlan látvány. 

Tokyo Skytree

A lista második helyén a Tokióban található adótorony helyezkedik el, amely 634 méteres magasságával Japán legmagasabb mesterséges alkotása, valamint a világ legmagasabb szabadon álló tornya. A kilátóként és étteremként is üzemelő látványosság fő feladata a tv és rádióműsorok sugárzása.

Shanghai Tower

A 632 méter magas Shanghai torony teteje Kína legmagasabb pontja. A híres épületben irodák, 5 csillagos hotelek és prémium boltok egyaránt helyet foglalnak. Mindemellett az itt kialakított látogatóközpont izgalmas kiállításokkal várja az érdeklődőket.

Abrádzs al-Bajt, Mekka, Szaúd Arábia

Mindamellett, hogy az Abrádzs al-Bajt a világ harmadik legmagasabb épülete, a komplexum a világ legmagasabb szállodája és óratornya kitüntetéssel is büszkélkedhet. A tetején található a világszerte legnagyobb számlappal ellátott toronyóra. A látványosságtól néhány méterre fellelhető egy fontos vallási helyszín. Az al-Maszdzsid al Harám a világ legnagyobb mecsetje és a muszlimok legszentebb helye is egyben. 

Kanton Torony, Kína

A kínai Kanton városában található tv torony 600 méteres magasságával a világ  5. legmagasabb épülete. Mindamellett, hogy a torony csodálatos, színes kivilágításával elkápráztatja a város látogatóit, a komplexum változatos programokat is kínál. A világelső, 488 méter magas kültéri megfigyelő platformja fantasztikus panorámás kilátást nyújt az egész városra. A legbátrabb turisták pedig kipróbálhatják a toronyban kialakított félelmetes kalandparkot, a Sky Drop-pal pedig átadhatják magukat a szabadesés élményének. 

Bármelyik izgalmas helyszínt is fedezitek fel, gondoljatok a biztonságotokra! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: 2022 utazási trendjei