A világ legnagyobb tavai

Az ember akarva-akaratlanul keresi a „legeket” és az újabbnál újabb kalandokat. Most ismerd meg a világ 5 legnagyobb tavát és írd fel a bakancslistádra legalább az egyiket, hogy egy igazán különleges élményben legyen részed!

5. Michigan-tó

A Michigan-tó az észak-amerikai Nagy-tavak tórendszer harmadik és a világ ötödik legnagyobb kiterjedésű tava. Az édesvizű tó neve az indiánok „mishigami” szavából ered, ami magyarra fordítva annyit jelent „nagy víz”. A valóban nagy terjedelmű víz mérete egészen pontosan 58014 négyzetkilométer. A Michigan-tó környékén a legtöbben a turizmusból élnek, ugyanis a kellemes tóparti városok látogatók ezreit vonzzák az év minden időszakában.

A képen kültéri, égbolt, napnyugta, víz látható

Automatikusan generált leírás

4. Huron-tó

A Huron-tó szintén egyike az észak-amerikai Nagy-tavaknak, amelyek közül a második legnagyobb területű tó a maga 59 594 négyzetkilométeres nagyságával. Világ szinten a Huron-tó a negyedik a legnagyobb kiterjedésű tavak között. A tó Kanada és az Amerikai Egyesült államok területén osztozik. Nevét a vidék korai francia felfedezőitől kapta az itt élő huron indiánokról.

3. Viktória-tó

A Viktória-tó     Kenya, Tanzánia és Uganda területén fekszik, az Afrikai Nagy Tavak egyikeként. A tó a 69482 négyzetkilométeres területével a világ harmadik legnagyobb tava, az afrikai kontinensen pedig a legnagyobb. A híres Viktória-tavat érdemes meglátogatni a rendkívül gazdag növény-és állatvilága miatt. 

2. Felső-tó

A Felső-tó az észak-amerikai Nagy-tavakat alkotó öt tó közül a legnagyobb, a világon a második legnagyobb tó, viszont az édesvizű tavak között aranyérmes. A tó 82 411 négyzetkilométer terjedelmű, partvonalának hossza 4385 kilométer. A Felső-tó a világ felszíni édesvizének 10%-át foglalja magában. A tó gyönyörű partjait méltán látogatják a turisták a kristálytiszta víz és a tavat körülvevő lenyűgöző természeti kincsek miatt.

1. Kaszpi-tenger

A Kaszpi-tenger vagy Kaszpi-tó a Föld legnagyobb tava 371 000 négyzetkilométeres területével. A hatalmas víztömeg Oroszország, Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Kazahsztán és Irán területén található. A Kaszpi-tavat leginkább tengerként ismerik a legtöbben. A tó a tenger nevet azért kapta, mert amikor a rómaiak először megkóstolták vizét, sósnak találták. A Kaszpi-tenger partjának legjelentősebb városai Baku, Szári és Astara, ahol a csodálatos tó mellett különleges tájakat és történelmi helyeket fedezhetünk fel!

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: A világ legnagyobb sivatagai