A világ legszebb kanyonjai

A víz és a hegyek találkozása valahogy mindig lenyűgöző látványt eredményez – nem csoda, hogy a kanyonok a legkülönlegesebb természeti képződmények! Éld át Te is a természet nyújtotta látványosságok különleges élményét és látogasd meg a világ legszebb kanyonjait! 

Blyde folyó kanyon

A Blyde folyó kanyon Dél-Afrika területén, a Drakensberg-hegység részeként a harmadik legnagyobb méretű kanyon a világon és az első a zöld növényzettel borítottak közül. Az élénk zöld növényzet és a drámai sziklatömbök találkozása a Blyde folyóval lenyűgözően egyedülálló élményt nyújt! A Panorama Route útvonalát autóval követve eljuthatunk a kanyon legkiválóbb kilátópontjaira, ahonnan igazán a felhők felett érezhetjük magunkat a gyönyörű panorámában gyönyörködve! 

A képen kültéri, hegy, természet, hegyoldal látható

Automatikusan generált leírás

Gorge du Verdon

A Gorge du Verdon, vagy magyarul Verdon-kanyon Franciaország délkeleti részén található. A Verdon folyó által formált kanyon a gyönyörű smaragd, türkiz és azúr kék színéről híres. A festői kanyont gyakran az európai Grand Canyonként emlegetik kiemelkedő szépsége miatt. A fényűző Cote d’Azur közelsége miatt sokan felkeresik a kanyont a különböző aktív pihenési lehetőségek és vízi sportok miatt. A kanyon legszebb része a Castellane és Moustiers-Sainte-Marie szakasz, így, ha csak egy napunk van a környéket felfedezni, mindenképp ide vezessen az utunk! 

Glen-kanyon

Az arizonai Glen-kanyon a Colorado folyó azon szakasza, ahol a folyó lenyűgöző keskeny kanyont vájt ki a homokkőből. A kanyon különleges formája és a vörös-narancssárga homokkő színpompája egyedülálló hangulatot kölcsönöz a helynek. A legismertebb és egyben legszebb rész a Glen-kanyonnak a Horseshoe Bend, magyarul Lópatkó kanyar, amelynek neve a homokkő jellegzetes formájáról árulkodik. Az odaérkező turisták nem csak a csodálatos látványban gyönyörködhetnek, de számos aktív pihenési lehetőséget is igénybe vehetnek, mint például a vízisí, a jet-ski és a horgászat. A hely érdekessége, hogy a kanyon területén számos dinoszauruszleletet és indián emléket találtak a kutatók. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: A világ legmagasabb hegyei