A Vörös Lótusz-tenger, Thaiföld

Thaiföld északi részén fellelhető egy különleges tó, amelynek felszínén több ezer lótuszvirág úszik, ez a Vörös Lótusz-tengernek. Az egyedülálló látványosság az Udon Thani tartomány Kumphawapi kerületében található. A kivételes természeti jelenség olyan, mint egy hatalmas, lebegő virágoskert.

A Vörös Lótusz-tenger, Thaiföld.jpeg

A part mentén még nem látszik, hogy mit is rejt valójában ez a varázslatos tó. Ám néhány percnyi csónakázással beljebb érve a lótuszvirágok végeláthatatlan látványa fogadja az idelátogatókat. Amerre csak a szem ellát, egymást érik a többféle árnyalatban pompázó lótuszvirágok. A part közelében még szellősebben nőnek a virágok, majd egyre sűrűbben. A tó közepén már szinte egybefüggő lótuszszőnyegként lebegnek a tó vizén. A természeti jelenség valóban olyannak tűnik, mint egy végtelen lótusztenger.

A 600 hektáros tóban néhány kisebb sziget is található, melyeken Buddha-szobrok és kis szentélyek vannak elhelyezve. A virágokkal körülvett kis szigetek, olyan látványt nyújtanak, mintha a virágok közt lebegnének. A lótusz a megtisztulás és újjászületés jelképe, virága a buddhizmus egyik fő szimbóluma.

A környék fő előnye, hogy errefelé nagyon kevés turista jár, egy csendesebb és nyugodtabb hely. Itt bepillantást kaphat a látogató az igazi Thaiföld csodálatos természeti világába is. De vannak itt Ban Chiangban 5000 éves bronzkori leletek, amelyek az UNESCO listára is felkerültek. Igaz, hogy lótusz-tengernek nevezik, de a helyi szakértők azt mondják, hogy a rózsaszínű virágok igazából trópusi vízililiomok. A virágok a lótuszra hasonlítanak és hasonló jellemzőik vannak. Viszont megkülönböztetni onnan tudjuk őket, hogy a lótusz legalsó levelei érintik csak a víz felszínét, míg a vízililiom levelei és virágai a víz felszínén vannak. A trópusi vízililiomok különlegesek ezen a téren, mivel a levelek lebegnek a vízen és a virágai hathüvelyknyire kiemelkednek a víz fölé. Ahogy ezt a Nong Han Lake-n is láthatjuk.

Forrás: https://impressmagazin.hu/egy-tropusi-csoda-a-voros-lotusz-tenger/

A világ csodálatos természeti képződményei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Utazásra fel!

Következő cikkünk: A Giblaltári-szoros