A Waldbachstrub-vízesés

A Waldbachstrub-vízesés egy csodálatosan gyönyörű zuhatag Echerntal területén, Hallstatt közelében, az ausztriai Oberösterreich régióban. Nem csak azért érdemes meglátogatni, mert viszonylag közel van hazánkhoz, hanem azért is, mert felejthetetlen látványt nyújt és mert segítségével pár pillanatra eggyé válhatunk a természettel. 

A képen természet, fa, kültéri, víz látható

Automatikusan generált leírás

A sűrű Hallstatt turisztikai zónától távol, az Echerntal völgyben egy kivételesen békés és nyugodt helyszín várja szerencsés és szemfüles látogatókat. A buszpályaudvartól körülbelül 1 óra és 15 perc alatt túrázhatunk el a Waldbachstrub vízesésekig. Ha már Hallstatt központjában voltunk és pár órára szeretnénk az emberek zajától távol fellélegezni, akkor pont egy ilyen titkos helyre van szükségünk, ahol egymagunk is élvezhetjük a békét és a nyugalmat. Ha még többet szeretnénk felfedezni, érdemes egy kirándulást tenni a gleccserkerthez is, amely körülbelül 30 percre helyezkedik el a vízeséstől. Biztosan nem fogjuk megbánni ezt a kirándulást és ismét feltöltődve térhetünk vissza a városba. Az ösvény egész évben elérhető, azonban a vihar vagy hó esetén az út eltorlódhat és ilyenkor nem ajánlott megküzdeni ezekkel az akadályokkal, mert nagyon veszélyes lehet.

A Waldbachstrub vízesések minden bizonnyal Ausztria egyik legszebb vízeséseinek számítanak. Szigorúan véve három alpesi patak egysége képez egy nagy közös vízesést, amely 95 méteres magasságból zuhan le a mély szurdokba. A fő mellékfolyó egy erdei patak, amely röviddel a másik két patakkal való találkozás előtt egy barlangból ered, és kristálytiszta, jéghideg gleccservízzel járul hozzá a vízeséshez. Az északnyugati oldalról még két patak zubog bele a lépcsőzetes patakmederbe. A három vízesés (Waldbach, Klauskogelbach, Lauterbach) ezen a ponton egyesülve közös özönt képez. Ez az erdei patak körülbelül 2 kilométer után folyik bele a Hallstatt-tóba. 

A megpihenni vágyó kirándulók számára a vízesés előterében található platform ülőhelyekkel rendelkezik, és a boldog megnyugvás helyeként van kijelölve. A vízesésekig vezető túraút jelzett és könnyen megtehető, illetve röviddel a kilátó előtt egy lépcsőn keresztül le lehet ereszkedni szinte a szurdok aljáig, hogy innen is megcsodálhassuk a csodás vízesést. 

Ausztria egyik legszebb vízesését egyszer mindenkinek érdemes megcsodálnia! Mi is tegyünk így és indulás előtt gondoskodjunk róla, hogy megkötöttünk a számunkra megfelelő utasbiztosítást.

Következő cikkünk: