Albánia legszebb természeti képződményei

Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km. A mediterrán tengerpart, a természeti szépségekben gazdag hegyvidék, valamint a városok műemlékei hatalmas idegenforgalmi potenciát képviselnek. Látogass el Te is Albánia legszebb természeti képződményeihez!

A képen hegy, kültéri, természet, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

Albánia domborzati szempontból két nagyobb tájegységre oszlik: keleten 70–120 kilométeres szélességben a nehezen járható, festői és vad, fiatal lánchegységi Magas-Albániára, amelynek negyvenöt csúcsa emelkedik 2000 méter fölé, illetve Észak- és Közép-Albániában a 20–50 kilométer széles tengerparti síksági Alacsony-Albániára. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyet mindenképp érdemes meglátogatni ezen a különleges vidéken!

Albán-Riviéra

A mediterrán hangulatú Albán-Riviéra az ország legfelkapottabb lánivalója. Nem csoda, hiszen gyönyörű a természeti környezete. A terület a Llogara- és a Shënvasili-hágó között húzódó, megközelítőleg 90 négyzetkilométeres kistája, amelyet az Akrokerauni-hegyvidék meredek láncai szegélyeznek. Festői strandok, kristálytiszta tengeri hullámok és gazdag élővilág fedezhető fel itt.

Osumi Canyon (Osum-szurdok)

Albánia déli részén, Corovodë város közelében található a csodálatos Osum-szurdok, mely az ország egyik legérdekesebb természeti formációja. A kalandok és az izgalmak szerelmesei semmiképp sem hagyják ki ezt a helyszínt, ugyanis lehetőség van rafting túrára a környéken.

Karavasta Lagoon (Karavastai-lagúna)

A Földközi-tenger egyik legnagyobb lagúnája, a Karavastai-lagúna Albánia tengerpartjának közepétől délre, Lushnjától 20 km-re, Divjaka közelében, a Myzeqeja síkság tengerpartján terül el. Az Adriai-tengertől egy nagy homokturzás választja el. Karavasta környéke számos fenyőfának és kis homokos szigetnek ad otthont. A terület a borzas gödények legnyugatibb fészkelőhelye. A lagúna mentén a mediterrán éghajlat tipikus növényzete található, többek között fenyvesek, keménylombú erdők, valamint macchia. A lagúna 2007 óta a Divjaka–Karavasta Nemzeti Park határain belül helyezkedik el. Az álomszép természeti környezet szemet gyönyörködtető.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Szlovákia legszebb természeti képződményei