Algéria legszebb természeti képződményei

Algéria Afrika legnagyobb területű országaként rengeteg természeti és kulturális látványossággal rendelkezik.  Az országban lehetőség van megtekinteni a római építészet legszebb emlékhelyeit, felfedezni a festői kanyonokat és megcsodálni a forró sivatagokat. Ha ez még nem lenne elég meggyőző számodra: összegyűjtöttük Algéria legszebb természeti és kulturális látványosságait, amelyek biztosan Téged is elkápráztatnak majd!

Algéria területén megannyi római kori épület és város maradt fenn. Egyik közülük Timgad városa, amelyet még Troyan császár alapított. Ugyancsak egy ősi római várost látogathatunk meg, ha Dzemila településére utazunk. Nem csak a római, de a muszlim kultúra emlékeit is felfedezhetjük Cala Beni Hammad látványos romjain keresztül. A város az UNESCO Világörökségek listáján is helyet kapott, hiszen egy valódi muszlim megerősített városképét adja. 

Algéria természeti csodákban sem szűkölködik. Tekintve, hogy az ország elég nagy százaléka sivatagos terület, rengeteg látványosság ezeken a területeken lelhető fel. Az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a Tasszili n’Addzser, amely a Szaharában található meg. A híres hegyvonulat csodálatos látképet alkot a homokkőből kialakult különleges formáival. 

A képen égbolt, kültéri, természet, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Ahhoz, hogy a természet közelségét megtapasztaljuk, nem kell messzire mennünk a városi élettől. Konstantin városa kifejezetten egyedülálló környezetben fekszik. A várost átszelve lélegzetelállító szurdokok, drámai sziklák és élénk növényzet vesz körbe. Amennyiben a városban járunk, a Sidi M'Cid hídon átkelve csodálatos látványban lehet részünk, így érdemes útba ejteni! 

Az ország területén számos nemzeti park is található, ahol a természet valódi közelségét tapasztalhatjuk meg. A Djurdjura Nemzeti Park névadója és egyben legimpozánsabb látványossága a Tell Atlas Djurdjura-hegység. A Chréa Nemzeti Park egy hegyvidéki nemzeti park, amelynek különlegessége, hogy egyike azon kevés afrikai síállomásoknak, ahol természetes havon lehet síelni. 

Az algériai utazásod alkalmával érdemes útba ejteni Ghoufi történelmi városát is, ahol a kulturális sajátosságok mellett egy elképesztő kanyonban is gyönyörködhetsz. A tengerpartok kedvelői az egyik leghíresebb partmenti nevezetesség felé, Cap Carbon felé is ellátogathatnak. Aki pedig a vízesések szerelmese, ne hagyja ki a Cascades El Ourit nevezetű vízzuhatagot, amelyet egy kivételes környezetben talál meg Tlemcen közelében. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Dél-Afrika legszebb természeti képződményei