Andorra nevezetességei

Az Andorrai Hercegség a Pireneusok keleti részén, Franciaország és Spanyolország között elterülő ország, Európa 6. legkisebb állama, ezzel együtt a legnagyobb európai törpeállam és az Ibériai-félsziget legkisebb független országa. A Pireneusok völgyében egykor elszigetelt ország ma a turizmusnak és a kedvező adózási szabályoknak (ingyenes betegellátás, vámmentesség) köszönhetően virágzik. Andorra természeti környezete kivételes szépségű, szinte érintetlen.

A képen égbolt, kültéri, ház, régi látható

Automatikusan generált leírás

Andorra tiszta, biztonságos és rendezett ország, ahol kedves helyiek várják az ide ellátogatókat. Számtalan középkori és román stílusú építmény található a vidéken. Az ország legmagasabb pontja az 2,946 méteres Coma Pedrosa, a törpeállam klímáját a mediterrán és hegyvidéki hatások keveredése jellemzi. Andorra meglátogatásához sincs szükség vízumra, a hivatalos pénznemük az Euro. Andorra UNESCO védelem alatt álló területe a Madriu-Perafita-Claror völgy, ahol csodás hegyvonulatokat és tavakat lehet megcsodálni a meseszép túraútvonalakról. Érdemes felfedezni a festői hegyekkel és völgyekkel díszített törpeállamot!

A helyi nyelv

Andorra történeti és hivatalos nyelve a katalán, de ezzel együtt sokan beszélik a franciát és a spanyolt is.

Andorra la Vella, a főváros

A lakosság egyharmada az ország központi völgyében fekvő Andorra la Vella-ban él, amely egyben Európa legmagasabban fekvő fővárosa is. A település leghíresebb épülete a 16. században épült „Casa de la Vall” nevű parlament. Található itt két régi templom is, a 9. századi Santa Coloma és a 11. századi Sant Esteve, illetve érdemes még ellátogatni a Margineda hidhoz és a Sant Vicenç d'Enclar kastélyhoz is. A fővárosban sok szórakoztató program érhető el, üzletek, éttermek és szórakozóhelyek is fellelhetőek. Ám arra fel kell készülnünk, hogy a közlekedés általában nehézkes a nagy forgalom miatt.

A téli sportok szerelmeseinek tökéletes úti cél

A sízők és snowboardosok számára is unikális élményt jelenthet egy andorrai utazás. A közel kétezer kilométeres távolság miatt csak keveseknek adódik rá lehetősége, hogy Andorrában síeljen. Arcalis 30, Grandvalira 210, Pal-Arinsal pedig 65 kilométernyi jól preparált pályával várja a síelőket

Forrás: https://www.cartourmagazin.hu/andorra-avagy-a-svajcba-oltott-katalonia.html


Bármikor is utazunk ebbe a varázslatos kis országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Izland látnivalói