Anglia legszebb természeti képződményei

Anglia a Brit-sziget és az Egyesült Királyság legnagyobb és legnépesebb országrésze. Wales és Skócia határolja, melyek szintén az Egyesült Királyság részei, a többi oldalról tenger veszi körül. Anglia világszinten vezető a történelmi és kulturális értékekben. Legendás városaiban lépten-nyomon a régmúlt ereklyéibe botolhatunk. Mindezek mellett az ország festői szépség tájakat is tartogat. Zöldellő vidékek, meghökkentő sziklaképződmények és vadregényes partszakaszok kápráztatják el a látogatókat. 

A képen kültéri látható

Automatikusan generált leírás

Anglia csodálatos természeti képződményeket rejt. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyeket mindenképpen érdemes meglátogatni az országban járva. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Cheddar-szurdok

A híres Cheddar-szurdok egy rendkívül látványos mészkő-szakadék, amelyet az utolsó jégkorszakban a gyorsan áramló patakok faragtak ki. A szurdok számos barlangja magában foglalja a barlangos Gough barlangját, amelyről ismert, hogy Anglia legkorábbi embereit helyezte el a mezolitikum kezdetén, mintegy 9 000 évvel ezelőtt. A 150 méter magas oldalú szakadék valósággal kettéhasítja a vidéket, ami lélegzetelállító látványt nyújt.

Brimham-sziklák

Egy igazán különleges és rejtélyes sziklaképződményre bukkanhatunk az angliai Brimhem Rocksban, amely egyértelműen Észak-Yorkshire megye egyik legnépszerűbb turisztikai látnivalója. Első látásra egy ingatag alkotmánynak tűnik, de a valóságban nagyon biztosan kiegyensúlyozódik egyik szikla a másik szikla hátán. A kövek évezredek óta ott állnak, méghozzá az utolsó jégkorszak óta. A tudósok becslése szerint 18 000 év alatt alakította ki a természet ezt a meghökkentő formációt.

Jurassic Coast – Dorset és Kelet-Devon partvidéke

A 2001 óta az UNESCO Világörökségi listájához tartozó 155 km hosszúságú partszakasz gyönyörű látvány nyújt. Kuriózuma, hogy a különböző földtörténeti szakaszokon kalauzol végig, egyaránt felfedezhetjük itt a triász, a jura és kréta időszak emlékeit, visszautazva 180 millió évet a Föld történetében. Ritka növény- és állatfajok otthona a vidék. A Jurassic Coast részletes történetét megismerhetjük az itt található múzeumokban és látogatóközpontokban. Szervezett túrákon is részt vehetünk.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Észak-Írország legszebb természeti képződményei