Aruba rejtett kincsei

Aruba valószínűleg nem az első hely, amely az emberek eszébe jut, ha a karibi szigetekre gondolnak. Azonban, ha az Karib-szigetek kincseit keresed, akkor érdemes elindulni, hogy felfedezd azokat az ismert helyszíneken túl is. Az arubai utazás során fedezd fel az Island kevésbé ismert látnivalóit, és ismerd meg azokat a helyeket, amelyek az igazi varázslatot rejtik.

Aruba-(1).jpeg

Vissza a természetbe

Ha a természetre vagy kíváncsi, akkor fedezd fel a Conchi medencéket, amelyek Aruba keleti partjánál helyezkednek el! A medencék a magasban találhatóak, így sziklák veszik körül, amelyek védelmet adnak azok számára. A medencékben úszva a környező hegyek és az arubai égbolt látványa felejthetetlen élményt nyújt.

Tekintettel arra, hogy 60 láb mélyen a vízfelszín alatt található, az Antilla roncs valóban egy rejtett gyöngyszem. Az SS Antilla nem az egyetlen merüléssel felfedezhető hajóroncs, ám ez a második világháború idején használt 400 láb hosszú német teherhajó kétségkívül a legnagyobb roncs az egész Karib-térségben. Akármilyen búvár tapasztalattal is rendelkezz, fel tudod fedezni kívülről és belülről is, homárok, tengeri teknősök és számos trópusi halfaj társaságában.

Tengerpartok

Aruba egyetlen fekete homokos partja a keleten, a Black Stone Beachen található kis öbölben található. Az apró, fekete erodált kavicsok és az éles, sziklás környezet titokzatos tájat teremt, amely nagyban különbözik a sziget többi strandján található puha fehér homoktól. Az Arikok Nemzeti Park három hídja közelében található, ez egy privát és félreeső hely, de a hullámzás itt túlságosan durva az úszáshoz vagy a búvárkodáshoz.

Az Arashi strand fehér homokos partja, a lágy áramlatai és a gazdag tengeri élővilága tökéletes hely az úszáshoz, napozáshoz és búvárkodáshoz. A tömegektől távol, a Malmok strandtól északra található, ahol vannak árnyékot adó strandkunyhók, lehetőség van nyugágybérlésre és egy hűvös strandbárban van alkalmunk csillíptani éhségünk és szomjúságunk.

Az Arubai utazás igazi varázsa azonban a Karib-sziget érintetlen és kevésbé ismert részeinek felfedezésében rejlik, így ne habozz, indulj el az útra, és fedezd fel a sziget rejtett kincseit! Az út előtt viszont ne feledkezz meg  a megfelelő utasbiztosításról sem a teljes kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk: Miért érdemes Costa-Ricában nyaralni?