Athén: A görög kultúra nyomában

Nem kétséges, hogy Athén világszerte az egyik leggazdagabb kultúrával és történelemmel rendelkező város. A görög fővárosba utazva visszatekerhetitek az idő kerekét, igazi történelmi utazásban lehet részetek. Látogassatok el a nyaralás során valamelyik csodás szigetről, vagy fedezzétek fel az úti célt az őszi időszakban, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részetek. Mutatjuk Athén legérdekesebb látnivalóit!

 

Akropolisz

Az athéni Akropolisz Görögország talán legismertebb épületegyüttese. Az ókorban épült, hatalmas fehér szikla tetején található épület elnevezése magyarul annyit tesz ki: fellegvár. Bár a létesítmény nincs teljesen befejezve, különleges hangulatával és építészeti stílusával valódi időutazásra invitálja a látogatókat. A terület legismertebb részei: Parthenon, a Dionüszosz színház és a Zeusz szentély turisták sokaságát vonzzák az országba évről évre. 

Parthenon

Az Akropolisz egyik közkedvelt épülete Pallasz Athéné, görög istennő temploma. A Parthenon a 17. században lőszerraktárként szolgált, azóta az évszázadok során súlyos károkat okoztak benne, melyek ellenére nem veszített varázsából. Az épület szobrait a közelben elhelyezkedő Akropolisz múzeum falai között lehet megtekinteni. 

Dionüszosz színház

Az ókori színház hallatán bizonyára mindenkinek Görögország jut először eszébe, a terület ugyanis az ókori színjátszás bölcsője. Az Athénban található Dionüszosz színház hatalmas történelmi múlttal büszkélkedhet, itt rendezték ugyanis a világon az első színházi előadást. Ennek már 2500 éve, a darabnak helyt adó színházat a mai napig látogatják a turisták. Az ókori színház érdekessége, hogy az előadásokhoz eleinte csak egy színpadra volt szükség, a nézők ugyanis a domboldalról szemlélték a műsort. A nézőtér később alakult ki.

Olümpiai Zeusz temploma

Ugyan napjainkra egy csoport oszlopnak tűnik, a helyszín egykor a görög vallás egyik legfontosabb épületét, Zeusz isten szentélyét képezte. A színtéren régen egy hatalmas templom, valamint egy Zeusz szobor volt felhúzva, melyeknek sajnos mára már nyoma sincs, az egykori 104 közül pedig már csak 15 pillér áll. 

Váratlan helyzetek minden utazás során adódhatnak, ezért fontos, hogy gondoljatok biztonságotokra! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, az önfeledt kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk:
Tengerpartok néhány óra autóútra