Ausztrália természeti kincsei

Ausztrália kétségen kívül a világ egyik legváltozatosabb országa. A kontinensre látogatva természeti csodák sokasága fogad Titeket, a páratlan látvány mellett pedig lenyűgöző városokból sem lesz hiány. Mutatjuk Ausztrália legszebb természeti kincseit!
 

 

A Nagy Korallzátony

A 2000 km hosszú korallzátony bolygónk legnagyobb természeti képződménye, mely csodás látványával látogatók sokaságát varázsolja el. A természeti képződmény több ezer korallszigetből, valamint több száz korallpadból és lagunából áll, melyek gazdag élővilággal büszkélkednek: medúzák, tengeri rózsák, szivacsok, rákok, kagylók, csigák és halak egyaránt megtalálhatók a területen. 

 

A 12 szikla apostol

A 12 apostol névre keresztelt sziklaképződmények az Ausztrál kontinens egyik legnépszerűbb látnivalói, melyeket évente utazók milliói keresnek fel. A tengeri mészkő sziklák csodálatos kialakítása az óceán hullámok szüntelen ostromának köszönhető. A különleges formájú és színű sziklák látványát a mellettük csobogó Indiai-óceán teszi igazán káprázatossá.

 

Wave-szikla

Az Ausztrália nyugati részén található gránit sziklaformációt a világ egyik legfurcsább természeti csodájának tartják. A hullámokról elnevezett szikla ugyanis a föld felemelkedésének érzését kelti, úgy tűnik, mintha a képződmény bármelyik pillanatban maga alá temethetné az alatta tartózkodókat. A különleges hely rendkívül népszerű turista látványossággá vált, a szikla évről évre látogatók százezreit vonzza a környékre. 

 

Hopetoun-vízesés

A Victoria régióban található meseszép vízesésnek a Great Otway Nemzeti Park ad otthont. A természeti csoda egyszerű megközelíthetősége végett népszerű úticél a turisták körében, remek kialakítása pedig megfelelő hozzáférést biztosít a látogatóknak. 

 

Macdonnel-tó

A Macdonnel-tó egy olyan természeti csoda, melynek létezése szinte hihetetlen. a Nagy Ausztál-öbölben található vízfelület ugyanis két részre oszlik, melynek egyik oldala kék, másik pedig rózsaszín színben pompázik. Az elkápráztató lokáció nagy népszerűségnek örvend a turisták körében, a fotósok számára pedig maga a paradicsom.
 

Bármelyik elkápráztató desztináció mellett is döntötök, mindig fordítsatok kellő figyelmet a biztonságotokra! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a gondtalan kikapcsolódás és a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében! 

Következő cikkünk: A leghíresebb fimes helyszínek

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']