Ausztria látnivalói

Ausztria Magyarország szomszédjaként gyakran látogatott ország a magyar turisták által is. Hazánkból néhány óra autózással olyan csodálatos hegyek, völgyek, szurdokok és más természeti kincsek lelhetőek fel, amit kár lenne kihagyni. Legyen szó síelésről, kirándulásról, búvárkodásról vagy egy könnyed városnézésről, az ország remek alternatívákat nyújt minden igényre! Íme néhány nevezetesség Ausztriából, amely Téged is biztosan ámulatba ejt majd!

Hallstatt

Hallstatt egy igazi ékszerdoboz Ausztriában! A város grandiózus hegyek között, a Hallstatt tó partján terül el, így méltán nyűgöz le mindenkit a tökéletes természeti adottságaival. A település hangulatos, keskeny kisutcái, romantikus kis terei tovább fokozzák a hely varázsát. A város legfőbb látnivalója a gótikus stílusú katolikus plébániatemplom, amely a település látképét tökéletesen megkoronázza. A legnépszerűbb kirándulóhely pedig az ősi sóbánya, ami a Salbergbahn siklójával közelíthető meg a legegyszerűbben és varázslatos panorámát nyújt a település apró házaira és a hegyek által körülölelt tóra. A település látképe mégis a tó közepéről a legszebb, így érdemes csónakot bérelni és megcsodálni onnan is!

A képen hegy, víz, kültéri, természet látható

Automatikusan generált leírás

Grüner See

A Grüner See, azaz magyarul Zöld Tó egy különösen szép karszttó, amely a stájerországi Oberort városrészében fellelhető. Az egyedülállóan tiszta vizű tó színe azért olyan jellegzetesen zöld, mert a tiszta víz elnyeli a vörös fényt, ezért vastag rétegekben kékes zöldnek tűnik. A környék szépsége nem csupán a híres tónak köszönhető, ugyanis a vizet a Hochschwab-hegység impozáns vonulatai veszik körbe, ami nagyban megemeli a festői táj szépségét. A Grüner See-hez való kirándulást így könnyen összeköthetjük egy kellemes túrával a környező hegyekben. A tó kristálytiszta vize ugyanakkor a búvárok nagy kedvence is, akik gondolkodás nélkül fedezik fel a kifejezetten hideg vizű tó természeti csodáit! 

Semmering

Schneeberg és környéke, Semmering központjával az ország egyik leglátogatottabb térsége. Semmering egyik legismertebb kuriózuma az UNESCO kulturális listájára is felkerült vasút, amit semmiképp nem érdemes kihagyni, amennyiben egy egyedülálló élményre vágyunk a Sonnwendstein hegy vonulatai között. A vasút egészen Gloggnitzig suhan, ahol érdemes meglátogatni a Lindt csokoládégyár mintaboltját is. A térségben monumentális hegyek csúcsosodnak, amelyek kiváló panorámát és kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak a látogatóknak. A környéken csodálatos vízeséseknek is lehetünk szemtanúi, mint például a Sebastian-vízesés, amely egy kellemes túrával megközelíthető. Ausztria legnagyobb zarándokhelye, a Mariazell is itt található a jellegzetes háromtornyú templomával. 

Bármikor is utazunk az elbűvölő városok valamelyikébe, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Szerbia látnivalói