Ausztria legszebb természeti képződményei

Az Osztrák Köztársaság közép-európai állama elképesztő szépségű helyszíneket rejt. Közeli szomszédunk egy igazán gazdag történelmi múlttal rendelkező ország, amely gyönyörű tájainak, különleges hagyományainak és szórakoztató programjainak köszönheti töretlen népszerűségét. Ausztria látogatói nyaranta rendszerint a városnézés, a festői természeti környezet és a túrázás miatt, a hidegebb hónapokban pedig a téli sportok űzése okán keresik fel az országot.

A képen víz, hegy, természet, tó látható

Automatikusan generált leírás

Ausztria területének felét magashegységek, harmadát középhegységek uralják és csak alig ötödére terjednek a medencék, illetve az alacsonyabb dombvidékek. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, amelyet érdemes felfedezni. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Liechtenstein-szurdok

A Liechtenstein-szurdok Salzburg tartományának egyik legnépszerűbb természeti látnivalója. Nevét II. Liechtensteini Jánosról kapta, ugyanis ő építette ki a szurdok mellett futó gyalogos ösvényt 1876-ban. Lélegzetelállító panoráma tárul elénk a helyszínen, ahogyan a hatalmas, függőleges sziklatömbök közt a jéghideg vizű hegyi patak időnként vadregényes vízesésekké alakul. A szurdok bejárása körülbelül fél óra alatt megtehető, a vizuális élvezet pedig garantált.

Krimml-vízesés

A meghökkentő szépség Krimml-vízesés Ausztria legmagasabb vízesése. Teljes magassága 380 méter. Krimml közelében a Hohe Tauern Nemzeti Park területén, az olasz határhoz közel található. A háromlépcsős vízesés bejárása körülbelül 3-3,5 órát vesz igénybe. A vízesés mentén számtalan kilátó érhető el, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk. Télen a vízesést jég borítja. Érdemes strapabíró cipővel és esőkabáttal a helyszínre érkezni, ha biztosan nem szeretnénk elázni.

Fertő-tó (Neusiedl See)

A Fertő-tó egy része hazánkba is átnyúlik, ám nagyobb része Ausztriához tartozik. A tó és környéke 1979 óta az UNESCO Világörökségeihez tartozik, nem csoda, hiszen számos ritka növény- és állatfaj otthona. Vidékén találhatunk csertölgyet és molyhos tölgyet, kosborféléket, számos lepkefajt és gőtét. Az itteni nádrengeteg európai jelentőségű madárparadicsom. A Ramsari Egyezmény védi a kristálytiszta tavat minden olyan tevékenységtől, amely károsan hathat az élővilágára vagy vizének minőségére.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Románia legszebb természeti képződményei