Az Egyesült Királyság látnivalói

Az Egyesült Királyság, lévén, hogy Angliát, Skóciát, Walest és Észak-Írországot foglalja magában, meglehetősen sokszínű és változatos látnivalókban gazdag. Íme 3 kimagasló helyszín, ami egyértelműen bemutatja az Egyesült Királyság sokoldalúságát.

London

Mivel is kezdhetnénk a sort, ha nem az Egyesült Királyság fővárosával? London egy igazi világváros, amely egyszerre nyüzsgő és elegáns. A városba látogatók rengeteg világhírű látnivalót és múzeumot látogathatnak meg.  A Temze partján sétálva az egyik legszembetűnőbb látnivaló a London Eye, ami Európa legmagasabb óriáskereke. London legimpozánsabb épülete a brit uralkodóház hivatalos rezidenciája és közigazgatási központja, a Buckingham-palota. A Big Ben, a Westminster-palota toronyórájában található harang neve, amely Ian Westwort óramester szerint a világ legnagyobb és legpontosabb órája. A városban található a világ legnagyobb gyűjteményével rendelkező múzeuma, a British Museum. A múzeum kiállítótermeiben a világ összes kontinense képviselteti magát és ingyenesen látogatható. 

A képen kültéri, víz, égbolt, csónak látható

Automatikusan generált leírás

Cornwall

Cornwall Anglia legdélnyugatibb csücske, telis-tele mocsarakkal borított területekkel és tengerpartokkal. Az iparosodás korából származó cornwalli és nyugat-devoni bányavidék a Világörökség helyszíneivé lettek nyilvánítva. Cornwall romantikus halászfalvai, lenyűgöző tájképe és érintetlen partvidéke rengeteg turistát vonz a területre, melynek legkiemelkedőbb települései Polperro, St. Ives, Mousehole és Coverack. A szabadtéri Minack Színházat Anglia legnyugatibb csücskén, Lands End-en próbálhatjuk ki egy tökéletes panoráma kíséretében. 

Skye-sziget

Ha az Egyesült Királyság páratlan, északi részét fedeznénk fel, akkor Skócia észak-nyugati partjai mentén, a Belső-Hebridák szigetcsoportjai közül Skye lehet az egyik legkülönlegesebb úti cél, amit választhatunk. A sziget vadregényes vidékét az őskor óta lakják, először vikingek, majd különböző skót klánok lakhelye volt. A mai népesség mindössze 9200 fő, akik legfőképp halászatból, mezőgazdaságból és whisky-lepárlásból élnek, de a turizmus is egyre nagyobb hangsúlyt kap a szigeten. A turisták előszeretettel látogatják a festői, szinte érintetlen természetet. Az egyik legkedveltebb látványosság a The Storr sziklacsúcsok, ami nem először szerepelt a mozivásznon is, például Ridley Scott Prometheus című filmjében. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről! 

Következő cikkünk: Dánia látnivalói