Az elbűvölő Míkonosz

 

Míkonosz a Kükládok szigetcsoporthoz tartozó görögországi sziget és nemzetközileg is híres turistacélpont, különösképpen legendás éjszakai élete miatt. A legendák szerint nevét egy helyi születésű hősről kapta, aki állítólag Apollón leszármazottja volt, így ez a görög sziget sem szenved hiányt mitológiai vonatkozásokban.

A minimalista kükladikus építészetéről híres Mykonos tele van hagyományos fehérre meszelt házakkal és kék kupolás templomokkal. A sziget védjegyei azonban a gyönyörű hagyományos szélmalmok a “Kis Velence” előtt, ahonnan különösen varázslatos végignézni a naplementét. Mykonos szállás témában is rendkívül változatos, hiszen a hagyományos fehérre meszelt kis házak bérlésétől egészen a luxuszállodáig mindenféle szálláshely megtalálható itt, így mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb ideiglenes otthont. 

Mykonos utazás szempontjából kiváló célpont, hiszen megannyi látnivalóval kecsegtet: a Panayia Paraportiani templom, a régészeti kincsek, a folklór- és a tengerészeti múzeum mind izgalmakkal teli élmények útján segítenek, hogy megismerkedjünk a sziget történelmével. Hóra bevásárlóutcái, mindig színes és forgalmasan, de a  leghangulatosabb mind közül a Matoyánni utca, ahol márkás üzletek, bájos kávézók és elegáns éttermek sorakoznak. 

A tengerpartról sem szabad megfeledkeznünk: kristálytiszta, mélykék tenger, homokos partok és nyüzsgő hangulat várja a strandolókat egész nap, hogy egy jegeskávé vagy koktél mellett élvezzék a napsütést. A sziget a vízi sportok szerelmeseinek is híres paradicsoma: a „Szelek szigete” vonzza a világ minden tájáról érkező szörfösöket és vitorlázókat! Strandok széles választékával várja a sziget a szörfösöket, akik a közbeszéd szerint a legeldugottabb szakaszokat tartják a legjobbaknak. 

A búvárkodás rajongói is izgalmas felfedezéseket tehetnek Mykonos víz alatti varázsvilágában, színes tengeri élővilága felejthetetlen élmény. Úgy tartják, hogy a szeptember a legjobb hónap a búvárkodáshoz, mivel a víz meleg és a látótávolság jó a tengerfenéken.

Mykonos időjárás tekintetében tartja a görög szigetek hosszú nyári időszakát, vagyis májustól októberig kellemes hőmérséklet és mérsékelt csapadék jellemzi, így akár az utószezonban is látogatható. Mykonoson a legmagasabb átlagos hőmérséklet júliusban 26 fok, a legalacsonyabb pedig 14 fok januárban. A tengervíz hőmérséklete 14  és 26 fok között van egész évben, természetesen nyáron a legmelegebb, így nyaralásunk során mindig kellemes vízben mártózhatunk meg.

Az utasbiztosítás mykonos-i nyaralásunkon sem maradhat el - ne feledkezzünk meg róla indulás előtt!

Következő cikkünk:  
Az ellenállhatatlan Korfu felfedezése

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']