Az élettel teli New York

New York, New York… A nyüzsgő metropolisz, a hollywoodi filmek Mekkája, a felhőkarcolók otthona, a „város, amely sohasem alszik.” New York telis-tele van olyan látnivalókkal, amiket nem lehet teljes egészében átadni még a kasszasikerek segítségével sem.  Ha szeretnéd testközelből megtapasztalni a város különleges hangulatát, akkor ezeket az ikonikus helyszíneket semmiképp ne hagyd ki! 

Piknikezz a Central Parkban!

A Manhattan központjában elhelyezkedő hatalmas Central Parkot New York tüdejének is nevezik. A világ egyik legismertebb parkját több millió turista látogatja évről-évre, hiszen az óriási betonrengeteg közepén igazi idilli hangulatot élhetnek át az odaérkezők. A parkban lehetőséged van csónakázni, sétálni a különleges növények között, biciklizni egyet a tavakat átívelő kisebb hidakon, vagy csak kiülhetsz piknikezni a kedvenc ételeid és egy jó könyv társaságában! 

Csodáld meg a panorámát az Empire State Building tetejéről! 

Természetesen nem maradhat ki a sorból a világhírű felhőkarcoló, az Empire State Building sem. Az épület számos hollywoodi filmben feltűnik, nem véletlen, hiszen a maga 447 méterével akarva-akaratlanul kitűnik a New York-i felhőkarcoló rengetegből. A turisták számára az épületben két kilátó is megtekinthető: egy a 86., egy pedig a 102. emeleten. 

Fedezd fel közelebbről a Szabadság-szobor történetét!

A Szabadság-szobor éppúgy hozzátartozik New York látképéhez, mint az Empire State Building. Nem csak látványban, de jelentésben is szimbolikus: a Lady Liberty szobor egyik lába láncokhoz kötött, ez az elnyert szabadságot, a hétágú korona pedig a hét tengert és a hét kontinenst jelképezi.

Tapasztald meg az igazi, vibráló New York-ot a Times Square-en! 

A vibráló New York telis-tele van izgalmakkal, a Times Square-en sétálva pedig mintha egyszerre zúdulnának rád a város nyújtotta fények. A híres csomóponton belekóstolhatsz az igazi New York-i nyüzsgésbe: hangzavar, óriásplakátok, villogó fények és számos filmrészlet, ami eszedbe juthat erről az ikonikus helyről. 

Mielőtt belevágnál az izgalmas New York-i utazásba, gondolj biztonságodra! Indulás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és az életre szóló kalandok érdekében! Biztonságos utazásra fel!