Az elképesztő Bora Bora

Bora Bora szigetét általában az álomnyaralások megvalósítására választják úti célul, amelyre valóban tökéletes lehetőség. A finom fehér homok, a türkizkék tenger, a tengernyi pálmafák és lagúnák igazi trópusi álomként találkoznak a sziget területén. Ismerd meg Bora Bora sajátosságait és fedezd fel a lenyűgöző szigetet, ha egy fantasztikus környezetben szeretnél pihenni! 

Bora Bora egy sziget Francia Polinéziában a Társaság-szigetek csoportjában. Nevének jelentése tahitiül „elsőszülött”, mivel a legendák szerint az első szigetek között volt, amely kiemelkedett a vízből, és sokáig női uralom alatt állt.

A Francia Polinézia ékszerét, Bora Bora szigetét lagúna és korallzátony veszi körül. Bora Bora mellett még két kisebb sziget is kialakult, Toopuaiti és Toopua. A mindössze 29 négyzetkilométer területű szigetet robogóval a legegyszerűbb körbejárni és felfedezni a szebbnél szebb lagúnákat és álomszép, finom homokos partokat. 

A képen víz, fa, égbolt, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

A sziget sajátos trópusi klímája miatt érdemes jól megfontoltan tervezni az utazást, ugyanis az éghajlatot tekintve Bora Bora-nak két fő szezonja van. Az egyik a november és április közötti csapadékos szezon, amelyre jellemző a magas páratartalom, a 27-30 Celsius-fokos hőmérséklet, valamint ilyenkor esik le az évi csapadékmennyiség 75%-a. A másik szezon májustól októberig tartó szárazabb szezon, amikor a szárazabb levegőhöz valamivel alacsonyabb hőmérséklet társul és a szeles idő is jellemző ilyenkor. 

Habár Bora Bora fő vonzereje a kristálytiszta, fehérhomokos tengerpart, akad néhány látványosság, amit érdemes felfedezni, ha ott járunk. Ha hiányoljuk a sétálóutcák hangulatát, ellátogathatunk a fővárosba, Vaitape-be. Az Otemanu hegy a környék egyik fő látványossága, ahol egy inaktív vulkánt is felfedezhetünk.  A Lagoonarium tökéletes lehetőséget kínál, hogy közelebbről is megszemléld és esetleg meg is érintsd a sziget víziállatait. A szigeten ezen kívül búvárkodásra is van lehetőség, amennyiben a csodálatosan tiszta tenger élőlényeit is szeretnéd közelebb tudni magadhoz. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Barbados szépsége