Az ellenállhatatlan Korfu felfedezése

Korfu sziget Görögországban, a Jón-tengerben helyezkedik el a Jón-szigetek egyik második legnagyobb tagjaként. Kisebb, hozzá tartozó szigeteivel együttesen Korfu képezi az ország északnyugati határának szélét. Korfu nyaralás tekintetében tökéletes választás, hisz ezen a kozmopolita szigeten egyszerű ötvözni a pihenést a városnézéssel és a pezsgő éjszakai élettel, tekintve, hogy egy nemzetközi turisztikai központ, amely bármely látogató igényeit kielégíti. A sziget legnépszerűbb üdülővárosa Korfu Sidari nevű települése, amely északon helyezkedik el és egy igazi turistaközpont rengeteg étteremmel, szálláshellyel, bárral és homokos tengerpartokkal.

A sziget fővárosát Kerkyrának is nevezik és egy tengerbe vetülő hegyfokra épül, mely északi és déli szakaszra osztódik. Az északi résztől keletre fekszik az Óvár, amelyet egy várárok választ el a várostól. Érdekessége ennek, hogy Korfu népessége évszázadokon át ebben a fellegvárban élt, amelyet a bizánciak alapítottak, de a velenceiek nagymértékben kibővítették és megerősítették. Ez a velencei jelentét több épületen és emlékművön rajtahagyta a nyomát, de több nép keveredése is megmutatkozik Korfu városain. 

Rengeteg dolgot lehet csinálni a városban, Korfun számos múzeum, műemlék és kulturális központ található, de a régi és az új erődöket is mindenképp érdemes meglátogatni, miután végigsétáltunk az Esplanade téren, amely talán a legnagyobb Európában. Korfu látnivalói közül semmiképp sem szabad kihagyni az ikonikus vízzel körülvett kolostort, a Szent Spyridon templomot, a Velencei erődöt, Artemisz templomát, Pontikonisi picit szigetet még kisebb kápolnájával, de ugyanakkor rengeteg érdekes múzeum és kiállítás is meglátogatható a kultúra kedvelőinek. 

És hogy mikor érdemes idelátogatni? Korfu időjárás szempontból is igencsak kedvez a turistáknak: májustól októberig tart tökéletesen kellemes és meleg hőmérsékletre számíthatunk és szinte nulla mennyiségű csapadékra. Korfu legmagasabb átlaghőmérséklete augusztusban 29 fok, ilyenkor a tenger vizének hőmérséklete is ekörül mozog, így mindenhol jól érezhetjük magunkat - vízben és szárazföldön egyaránt. 

Ha már bepakoltuk a bőröndöt korfu-i nyaralásunkra, már nincs más dolgunk, mint megkötni utasbiztosításunkat és már indulhatunk is!

Következő cikkünk: 
Az ezerarcú Barcelona

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']