Az Eplény sípálya

Magyarország nem kimondottan a hegyes-völgyes területeiről híres, így síelés szempontjából sem mondható világhatalomnak, mégis számos kiváló alternatívát kínál a téli sportok kedvelőinek. A hazai síelés paradicsoma Eplény, hiszen itt található az ország legnagyobb síarénája, amely folyamatosan bővülő programokkal és szolgáltatásokkal várja az aktív pihenésre vágyókat. Összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb attribútumok, amiket érdemes tudni a terepről. 

Sípályák és felvonók 

Eplényben található Magyarország első 4 üléses felvonója, ami mellett kétüléses, csákányos, tolókaros és műanyagköteles sífelvonót vehetünk igénybe, hogy elkerüljük a hosszú sorokat. A felvonók 16 különböző, összesen 7984 méter hosszú pályáihoz vezetnek, amelyekből az egyik hazánk eddigi leghosszabb síelő útvonala. Ez a hosszú, megállás nélkül síelhető útvonal 1927 méteres siklást biztosít a kezdőbbek és a profik számára egyaránt. A síaréna nem csak a síelőknek, de a snowboardosoknak és a freestyle stílust kedvelőknek is kedvez, hiszen 2021-től már az ország legnagyobb BigAirBagjével és egy megújult Nitro Snowparkkal várják az adrenalin kedvelőket. 

A képen kültéri, hó, fa, égbolt látható

Automatikusan generált leírás

Elhelyezkedés és megközelítés

Eplény a zirci medence és a veszprémi fennsík vízválasztóján fekvő település, aminek a Bakony lejtői adják a különleges hangulatát és egyben a síelés kedvelőinek a sport minőségi űzésének lehetőségét. A síaréna autóval könnyen megközelíthető, ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak az odaérkezőknek, ráadásul, most már két bejárat közül is választhatunk a gördülékeny bejutás érdekében. Amikor az első parkoló megtelik, akkor a másik, messzebbi parkolóba irányítják a vendégeket, ahonnan ingyenesen igénybe vehető transzferbuszokkal biztosítják az oda- és visszajutást. 

Egyéb szolgáltatások 

A központban profi oktatók által vehetünk igénybe sí- és snowboardoktatást a négy, külön erre kialakított tanulópályán. Ha nincs felszerelésünk, van lehetőségünk lécek, bukósisakok és snowboard felszerelések kölcsönzésére is, amit érdemes előre lefoglalnunk. A helyszínen értékmegőrző is rendelkezésre áll, hogy aggodalommentesen telhessenek az aktív pihenés órái. Akik elfáradnak vagy megéheznek az óriási siklásokban, azok megpihenhetnek a terepen fellelhető hütték, kávézók vagy falatozók egyikében. 

Fontos, hogy és sportolás alkalmával mindig kössük meg a megfelelő utasbiztosítást, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés ne érjen minket!

Következő cikkünk: Tihany csodája