Az ezerarcú Barcelona

Barcelona Katalónia páratlanul színes fővárosa, Észak-Spanyolország területén, egész pontosan a Földközi-tenger partján helyezkedik el, ezzel a tenger egyik legfontosabb és legnagyobb kikötője is. Rendkívül népszerű turista célpont, nem csak színes épületei és utcái, hanem gazdag kulturális, gasztronómiai és szórakozási lehetőségei miatt is. Barcelona látnivalók tekintetében igencsak bővelkedik, a legnépszerűbb a világörökség részeként nyilvántartott Sagrada Família templom, de a Casa Milá, a Casa Batlló és a Güell Park is igencsak közkedvelt. Kevesen tudják, hogy itt található a Picasso múzeum is, ahol a festő alkotásainak nagy méretű gyűjteménye tekinthető meg. Sokak nagy kedvence a Montjuic Varázsvízesés, amely hang- és fényjátékokkal kísérve nyűgözi le a turistákat minden este. Gyermekek számára is akad bőven szórakoztató program: a hatalmas Tibidabo vidámpark, a Barcelona Akvárium és a Barcelona Állatkert is tárt karokkal várja a legkisebbeket, ám a felnőttek számára is kivételes élményt nyújthatnak. 

Nem csak kulturális programok várnak is bennünket, a kikapcsolódásra vágyók is megtalálhatják kedvenc helyüket: a helyi strandokon csábító tengeri hullámok várják a fürdőzés szerelmeseit, valamint kellemes bárok, kávézók és néha halk élőzene is segít a hangulat megalapozásában. Érdemes ellátogatni a helyi piacok forgatagába is, ahol mindig friss halárut, helyi termesztésű zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket találhatunk, de természetesen a helyi borok és egyéb kézműves termékek is a kosarunkba kerülhetnek, ha erre járunk. 

Ha Barcelona, akkor Barcelona FC! A világhírű labdarúgó csapat otthona is ez a város, így futball rajongók számára szinte már kötelező a látogatás a Camp Nou stadionba, amely akár 98 ezer nézőnek is otthont tud adni a mérkőzések során. A futballtörténelem szerelmeseinek pedig az FC Barcelona Múzeum mutatja be a csapat múltját, legnagyobb legendáit és történelmi jelentőségű mérkőzéseit. 

Barcelona időjárása a nyári időszakban meleg és napos, a hőmérséklet pedig 30 fok körül tetőzik. Ebben az időszakban a tengervíz is nagyjából 27 fokra melegszik fel, így vízben és szárazföldön is kellemes hőmérséklet vesz bennünket körül. Bár október a legcsapadékosabb hónap, mégsem nagy mennyiségről beszélünk, ezért aki őszi utazásra vágyik, ilyenkor is bátran meglátogathatja ezt a várost. Barcelona évi átlaghőmérséklete 20 fok, amely annak köszönhető, hogy klímáját a mediterrán éghajlat befolyásolja.

Fedezzük fel Barcelonát biztonságban: indulás előtt kössünk utasbiztosítást, hogy felhőtlenül élvezhessük a nyaralást!

Következő cikkünk: 
Az izgalmas Isztambul