Bali időjárása

Alapvetően két évszakra, a szárazra és az esősre szokták bontani Bali időjárását, az Indonéziában található sziget azonban az éghajlatát tekintve ennél sokkal összetettebb. A balinézek otthona kiváló adottságokkal rendelkezik, nem véletlenül lett az ország legnépszerűbb és a világ egyik legjelentősebb idegenforgalmi célpontja, ám attól függően, mikorra tervezzük az utazást, alaposan utána kell nézni a viszonyoknak.
 

bali-(1).jpeg


A már említett száraz évszaknak májustól októberig lehet örülni, az esős a november és április közötti időszak. Ez az, ami a változót jelenti, mert a hőmérséklet stabilan 30-31 Celsius-fokos maximumú egész évben, és ami igazán különleges, hogy 24 foknál szinte soha nincs hidegebb. Ennek a stabilitásnak köszönhetően a tenger is folyamatosan kellemes, 27 és 29 fok között mozog. A páratartalom állandóan magas, 60-70 százalék az alapérték, ez csapadék idején, illetve a parti szakaszokon 90-95 százalék is lehet. A szél nem számottevő, ám ha fúj, azt leginkább júliusban és augusztusban teszi. Ami szintén meghatározza a szigetet, az a monszuneső. Előfordul, hogy huzamosabb ideig minden nap esik, ráadásul nem csupán záporokra kell gondolni: ha egyszer elered, órákon át olyan, mintha dézsából öntenék.

A legtöbben azt vallják, április és szeptember között érdemes a szigetre látogatni, Bali időjárás viszonylatában akkor a legkellemesebb az európai ízlésnek, a főszezon pedig június végétől szeptemberig tart. Ha egyből az esős évszak után utazik valaki, láthatja a csapadéktól burjánzó természetet, ilyenkor a legzöldebb a sziget. 

Bármikor is utazunk Balira a legfontosabb a megfelelő utasbiztosítás kiváltasztása!

Következő cikkünk:
Maldív-szigetek időjárása