Barbados szépsége

A Karibi-térség felfedezésére tökéletes úti cél lehet a csodálatos Barbados, ahol természeti kincsekben és különleges látványosságokban biztosan nincsen hiány! Íme, a legszebb látnivalók Barbados környékéről, amelyeket mindenképp érdemes felírni a bakancslistádra, ha Te is ár szeretnéd élni a karibi álom hangulatát! 

Andromeda Botanic Gardens

Az Andromeda Botanikus Kert a görög mitológia hercegnőjéről kapta a nevét. A Szent József és a Szent János plébánia között lelhető fel, mindössze 300 méterre a zord és érintetlen Atlanti-óceántól. A hat hektáros területen több, mint 500 különleges növényfajtával ismerkedhetünk meg, mint például a frangipanival, a bougainvillaea-val, az óriási mexikói napraforgóval, valamint gyümölcsfákkal, például kenyérgyümölccsel, barbadosi cseresznyével, banánnal és egyéb cserjékkel. A csodálatos környezetben számos állatfajjal is találkozhatunk, mint például a színes kolibrik, feketerigók és különleges zöld majmok.

A képen kültéri, fa, víz, pálma látható

Automatikusan generált leírás

St. Nicholas Abbey 

A St. Nicholas Abbey, azaz Szent Miklós apátság Saint Peterben, található. Az impozáns épületet Benjamin Berringer építette 1658-ban, és ültetvényházként, múzeumként és rumlepárlóként funkcionál. A turistáknak lehetőségük van körbejárni a házat belülről is, ahol megcsodálhatják a ház sajátos építészetét és a történelmi bútorait. A házban többek között találkozhatunk íves holland oromzatokkal, jellegzetes kéményekkel és korallkő végtagokkal, valamint egy kínai Chippendale lépcsővel és finom régiségnek számító porcelánokkal.  Az épület gyönyörűen parkosított trópusi növényzettel van körülvéve, ahol különleges fajok, mint például a mahagóni- és selyempamutfa. 

Animal Flower Cave

Az Animal Flower Cave, azaz magyarul Állatvirág-barlang Barbado legészakibb pontján, St. Lucy plébániában található. Az "Animal Flower Cave" név a barlang medencéiben található tengeri kökörcsinekről származik. A barlang falai tele vannak érdekes képződményekkel, amelyeket a réz és a vas oxidációja zöldre és barnára színezett. Az odalátogatóknak lehetőségük van beülni a sziklán lévő bárba és étterembe, ahol elfogyaszthatnak egy frissítő italt vagy különleges ételt a drámai sziklák és végtelen tenger társaságában!

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Kuba legszebb természeti képződményei