Bécs szépsége

Bécs egy karnyújtásnyira fekszik hazánktól, és szerencsénkre számos nevezetességet és különlegességet tartogat mindenki számára. A rengeteg kastély, a neves múzeumok, a híres karácsonyi vásárok mind egy-egy indok, hogy ellátogassunk ebbe a közeli ékszerdobozba. Ismerd meg Bécs kihagyhatatlan látnivalóit Te is!  

A képen égbolt, kültéri, nap látható

Automatikusan generált leírás

Schönbrunn

Az impozáns schönbrunni kastély Bécs egyik legismertebb látványossága. A barokk stílusú palota, a csodálatos kert és a hozzá tartozó állatkert együttesen a Világörökség részeként évente több millió látogatót vonz. A kastély felfedezése visszarepít a történelembe, a magával ragadó kert pedig mindenkit elkápráztat. A színes növénysorok, a dús ösvények, a fasorok, a rózsakertek kiváló helyszínt biztosítanak egy nyugalmas sétára vagy egy kis pihenésre. 

Hofburg

Kastélyokból sosem elég, szerencsére Bécsben pedig akad egy pár! A tekintélyt parancsoló, hatalmas Hofburg egykor a császári palota volt,  ma pedig múzeum, könyvtár, kincstár, lovarda és színház is üzemel a területén. Többek között megtekintheted itt Sisi császárnő személyes tárgyait a Sisi múzeumban és a Schatzkammert, a Habsburgok koronagyűjteményét. 

Práter

Ha aktív kikapcsolódásra vágysz Bécsben, akkor irány a Prater! A hatalmas zöld területen teniszpályák, kerékpárutak, lóversenypályák és sétautak várják az odalátogatókat, valamint itt található Bécs vidámparkja is, a Wurstelprater. A vidámpark felhőtlen kikapcsolódást kínál mindenkinek, a kisebbektől egészen a felnőttekig. A magyarok körében is igen elterjedt a híre, hiszen ez az egyik legközelebbi vidámpark hazánkhoz. 

Bécsi Szépművészeti Múzeum

Bécsben rengeteg világhírű múzeum található, így a kultúra kedvelői sem fognak unatkozni a sokszínű városban. Az egyik legismertebb a Bécsi Szépművészeti Múzeum, ami a világ egyik legnagyobb és legszínvonalasabb gyűjteményével rendelkezik. Az ide látogatók olyan neves alkotók remekeit vehetik szemügyre, mint Michelangelo Merisi da Caravaggio, Rembrandt, Peter Paul Rubens, Jan van Eyck, Rafael vagy Albrecht Dürer.

Akármilyen messzire is utazol otthonról, feltétlen gondolj biztonságodra! Indulás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és az életre szóló kalandok érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk:
Athén - A görög kultúra nyomában