Bologna különleges látnivalói

Bologna városa az olaszországi Emilia-Romagna régió székhelye. A Pó-síkságon, az Appenninek szomszédságában, pontosabban a Reno- és Savena-folyó között terül el. Lakosságát tekintve a hetedik legnagyobb olasz város. Az 1088-ban alapított első európai egyetem székhelye, melynek ma 90 000 hallgatója van.

A képen kültéri, település látható

Automatikusan generált leírás

Bologna térségében a nyári időszakban egzotikus tengerparok várják a fürdőzni és sütkérezni vágyókat. A téli hónapok során a hófödte hegyvonulatai biztosítanak kellemes kikapcsolódást a síelés szerelmeseinek. Színházi és éjszakai életéről, tipikus tégla, terrakotta-tetejű épületeiről, valamint 1-2 különleges nevezetességéről is ismert a város, melyeket az alábbiakban bemutatunk. A történelmileg gazdag, kulturálisan színes vidék természeti környezete egyedülálló, érdemes felfedeznünk Emilia-Romagna régió páratlan térségét. Számos koncert, fesztivál, színházi előadás vár a látogatókra - főleg nyaranta. Bologna vidéke fontos kulturális és művészeti központ.

A reneszánsz szerzők, vagy Shakespeare olasz témájú műveiben az orvosok nem is lehettek mások, mint bolognaiak. A 200 ezer kötetes helyi könyvtárban felbecsülhetetlen értékű kéziratokat is őriznek, köztük Mátyás király több corvináját. Korábban a könyvállomány alapját azok a könyvek alkották, amelyek az 1219-30-as években a domonkos rendhez tartozó diákok, egyetemisták birtokában voltak. De ez az állomány idővel egyre nagyobb lett, és hamarosan ez lett Bologna legfontosabb könyvtára, ezért 1400 körül szükségét érezték, hogy a könyveket egy tágasabb és méltóbb helyiségben helyezzék el.

A város fő látványossága a két ferde torony a belvárosában, a San Petronio bazilika, mely az ország egyik legnagyobb bazilikája, XIII. Gergely pápa bronzszobra, a Basilica di San Domenico, a gyönyörű templom és a Chiesa di Santo Stefano - Jeruzsálem negyed, Bologna legmisztikusabb nevezetessége.

Bolognát Olaszország gasztronómiai központjának tartják, itt rosszat enni nem is lehet! A bolognaiak kitűnő alapanyagokból remek ételeket készítenek. 

Bologna városába május és szeptember között érkezik a legtöbb turista, hiszen az időjárás ekkor kellemesen meleg és napsütéses. A nyári hónapok alatt a nappali hőmérséklet eléri 30C fokot is. Májusban és júniusban hull a legtöbb csapadék. A helyi klímát a mediterrán éghajlati hatások alakítják.

Irány Bologna csodás városa! Indulás előtt azonban ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, hogy kikapcsolódásunkat semmi se tudja megzavarni!

Következő cikkünk:
Brac szigetének felfedezése