Bőröndpakoló tippek utazáshoz

Készítsünk pakolási listát!

Hogy ne legyen stresszes a nyaralásra való készülődés, okos döntés egy jól átgondolt listát készíteni a teendőkről és arról, hogy mit kell a bőröndünkbe tenni. Egy jól összeállított lista akár örökre a segítségünkre lehet, hiszen az utazások előtt maximum aktualizálni kell, az alap becsomagolandók maradnak. Elengedhetetlen kellékei az utazásnak a személyes okmányok: személyigazolvány, és TAJ kártya nélkül tilos útnak indulni. Illetve ellenőrizzük, hogy az úti cél eléréséhez szükséges-e útlevél, ha igen, azt se felejtsük otthon. Ha autót fogunk bérelni, akkor a jogosítvány se maradjon el, repülőút esetén pedig a repülőjegy is jó, ha nálunk van. A papírokon túl kihagyhatatlanok a gyógyszerek, tegyük be az állandóan szedett bogyókat, illetve a vész esetére szükségeseket: fejfájás csillapító, sebkezelők, kötszer, stb.

A képen beltéri, fal, bőrönd, személy látható

Automatikusan generált leírás

Legyen saját útipatikánk!

Egy jól átgondolt és összerakott útipatika megmenthet minket attól, hogy egy esetleges betegség vagy kisebb sérülés rányomja a bélyegét az egész nyaralásra. De milyen gyógyszereket érdemes a bőröndbe pakolni? Talán az egyik legjellemzőbb és legkellemetlenebb probléma, ami elronthatja a kedvünket, a fejfájás. A repülés során jelentkező nyomáskülönbség, vagy a desztináció extrém hőmérséklete például okozhat fejfájást, ezért mindig legyen nálunk fejfájáscsillapító vészhelyzet esetére. 

Akár gyermekkel utazunk, akár nem, bármikor történhetnek apróbb balesetek, mint egy felhorzsolt térd, vagy egy kagylóhéjon elvágott láb. Erre az esetre előnyös, ha mindig van nálunk sebfertőtlenítő, folyékony vagy por formában, hogy elkerüljük az elfertőződést. Ide tartoznak a különböző rovarcsípések és a napégés is, amelyekre mindig nagy az esély, ha nyáron utazunk. Ne felejtsük tehát otthon a naptejet és a napégés, illetve rovarcsípés kezelésére szolgáló krémeket sem! 

Gondoljuk át, hogy valójában milyen ruhadarabokra van szükségünk!

Mindenképp tartsuk szem előtt a következő szempontokat, amikor a ruházatunkat készítjük össze: Hány napra utazunk? Az időjárási előrejelzések mit jósolnak? Milyen idő lesz aznap/azokon a napokon? És napközben? És este? Milyen programjaink lesznek? Kint leszünk a strandon? Hegyet mászunk, kirándulunk? Elegáns étterembe vagy szórakozni megyünk? Milyen ruhadarabok kellenek az adott elfoglaltsághoz? Melyik az az öltözet, amely akár többfunkciós? Van olyan, amit több alkalommal is fel tudunk venni?

Érdekesség: a 15-1500 szabály

Azok a „talán szükségem lesz rá” tárgyak, amelyeket 15 percen belül nagyjából 1500 Ft alatt be tudunk szerezni az utazás alatt, nem érik meg, hogy bekerüljenek a bőröndödbe. Érdemes ezen elgondolkodni a pakolás során!
 

Készüljünk fel minden eshetőségre, kössünk utabiztosítást, melyre mindig számíthatunk!

Következő cikkünk: Mire jó az uniós kártya