Brač szigetének felfedezése

A horvátországi Brač-sziget az Adriai-tenger harmadik legnagyobb szigete, amely Dalmáciában, Split és Makarska között helyezkedik el. Az itt található 778 méter magas Vidova Gorájával a térség legmagasabbnak számító szigete Brač. 22 települése körülbelül 15 ezer lakosnak ad otthont és számtalan különleges látnivalót rejt. Érdemes felfedezni ezt a mediterrán hangulatú helyszínt!

A képen vízi jármű, vitorlás hajó, régi, kikötő látható

Automatikusan generált leírás

A sziget nagy területen fekszik, ahol eldugott, csendes partszakaszok, valamint pezsgő, egzotikus strandok, illetve színes, kulturálisan és történelmileg jelentős városkák lelhetőek fel. Brač szigete egy olyan helyszín, ahol biztosan nem unatkozhatunk, hiszen mind a változatos természeti környezet, mind a szabadtéri sportok széles tárháza, illetve a szórakoztató programok rengetege biztosítja a tartalmas időtöltést és kikapcsolódást. A sziget ideális választás kisgyermekes családoknak, bulizni vágyó fiataloknak és pihenni kívánó felnőtteknek és idősebbeknek is egyaránt. Az itt található fürdőhelyeken kristálytiszta tengervízbe csobbanhatunk a homokos, kavicsos és sziklás strandokon. A vadregényes hegyekkel ölelt szigeten pálmafák, kaktuszok és aloe verák gondoskodnak a kellemes, mediterrán hangulatról. Brač strandjai főként a sziget északi partján fekszenek. Brač vidékének gasztronómiája igen jelentős, itt megízlelhetjük a tradicionális horvát konyha remekeit, amelyekben a tengeri alapanyagokból hiányt biztosan nem szendvedünk.

Supetar a Brač-sziget legnagyobb települése. Jellemzően itt kötnek ki a Splitől érkező kompok, s innen indulnak tovább a sziget autós útjai. Supetar városa az elnevezését védőszentjéről Szent Pétererről (horvátul Sveti Petar) kapta. Már a kompról közeledve jól láthatjuk a szigeten magasodó Angyali Üdvözlet templom harangtornyát, mely Supetar egyik fő nevezetessége. Közvetlenül a szentély előtt áll a Leroy óratorony. A templom mellett VI. századi római mozaikokat lelhetünk fel.  Supetar emellett hangulatos és csodaszép óvárosáról is híres.

Brač szigetének vidékén a mediterrán éghajlati hatások jellemzőek. A nyári időszakban kellemesen meleg és napsütéses időjárásra számíthatunk,    mely rendkívül kedvező a tengerparti nyaraláshoz. Ekkor a tengervíz hőmérséklete is eléri az ideális 27-28 C fokot.

Legyen gondtalan a tengerparti üdülés! Válaszd az igazán megbízható, kényelmes utasbiztosítást Te is!

Következő cikkünk: