Brazília legszebb természeti képződményei

Brazíliáról mindenkinek más jut eszébe: kinek a híres futball iránti szeretet, kinek a lenyűgöző esőerdők, kinek a semmihez nem fogható karneváli hangulat. De egy biztos, egy ilyen látványosságokkal teli országban biztosan nem fogsz unatkozni. Most Brazília legszebb természeti kincseit gyűjtöttük össze, amelyektől Neked is eláll majd a lélegzeted!

Brazília Dél- és Latin-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országa. A "Brazília" szó valószínűleg a portugál brazilfa szóból származik, amely egykor a brazil partok mentén, gazdagon nőtt. Az ország kulturális és természeti kincsekben nem szűkölködik, területének körülbelül 25 százaléka valamilyen formában védett. 

Iguazu-vízesés

Az Iguazu-vízesés az egyik legimpozánsabb turisztikai célpontja az országnak. A vízzuhatag összesen 275 vízesést foglal magában, amelyek közül Brazília területén az Ördögtorkolat nevezetű a legkiemelkedőbb. Az Ördögtorkolat 14 vízesése 106 méterről zúdul le a buja esőerdő közepén magasodó drámai sziklafalról. A vízesések köré egy jól kiépített útvonal vezet, így szinte testközelből élvezhetjük a lezúgó víztömeg hatalmas energiáját. 

Lencois Maranhenses Nemzeti Park

Sokan nem gondolnák, hogy az esőerdőkkel teli Brazíliában sivatagokhoz hasonló homokdűnékkel is lehet találkozni. A Lencois Maranhenses Nemzeti Park az ország egyik legkülönlegesebb tája, hiszen a lenyűgöző látványt nyújtó fehér homokdűnék között a csapadékos időszakokban igazi lagúnákat hoz létre. A ritkaságnak számító, homokdűnék közötti türkizkék medencék vízében akár meg is lehet mártózni, ám arra mindenképpen fel kell készülni, hogy ezek sokkal melegebbek, mint egy átlagos tó vize. 

Pantanal

A Pantanal természetvédelmi terület a Föld egyik legnagyobb édesvízi vizes ökoszisztémája, így méltán került fel az UNESCO Világörökségek listájára is. A hatalmas területű természetvédelmi környezet rengeteg különleges madár-és állatfajnak ad otthont, mint például a vízidisznók, tapírok és aligátorok. A Pantanal területén a legkedveltebb időtöltés a természet felfedezése túrázás vagy csónakázás során. Ha a természet igazi szerelmese vagy, akkor Pantanal számodra is kihagyhatatlan!


Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Chile legszebb természeti képződményei

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']