Bulgária látnivalói

Bulgária egy igazán különleges ország, megannyi látnivalóval és természeti kinccsel megáldva. Az országban szinte mindenféle kikapcsolódásra lehetőségünk van: legyen szó tengerparti tevékenységekről, városnézésről vagy kirándulásról. Most adunk egy kis ízelítőt, hogy melyek azok a városok Bulgáriában, ahol a legtöbb látnivalót van módunk megcsodálni! 

Szófia

Bulgária fővárosa magában hordozza az ország kultúráját. Történelmi sétálóutcái hangulatos kávéházakkal és éttermekkel vannak övezve, ahol tökéletesen harmonizál a balkáni és a modern stílus keveredése. A város egyik fő látnivalója az Alekszander Nyevszkij katedrális, amely a főváros legnagyobb temploma a maga 52 méterével. A nemzeti parlament neoreneszánsz stílusban tervezett impozáns épületét a város jelképeként is ismerik. Amennyiben a városban járunk, mindenképp érdemes megtekintenünk továbbá a Nemzeti Kultúrpalotát, a Boyana templomot és a Szent Szófia bazilikát is. 

A képen égbolt, víz, kültéri, part látható

Automatikusan generált leírás

Várna

Várna Bulgária harmadik legnagyobb városa, amit sokan fekvéséből és méretéből adódóan az ország „tengerparti fővárosának” is neveznek. A csodálatos tengerpart mellett húzódó óváros remek alternatívákat kínál, hogy megismerjük a bolgár történelmet, vagy csak kikapcsolódjunk egy kellemes fürdőzés után. A város központjában fellelhető Mária Mennybemenetele katedrális már messziről elkápráztatja a tekinteteket az ország legnagyobb ortodox templomaként. A múzeumok kedvelőinek a Tengerészeti Múzeum és a Régészeti Múzeum nyújt betekintést az ország csodálatos emlékeibe. A kulturális programokon túl a városban lehetőségünk van ellátogatni a Várnai Delfináriumba, a Preslaw sétálóutcába vagy az ókori római fürdők egyikébe. 

Burgasz

A Burgasz-öböl partján fekvő Burgasz városa a Fekete-tenger partvidékének legnyugatibb részén fekszik. A város nem csak az egyik leghíresebb és legszebben kiépített üdülőváros, de kifejezetten fontos ipari központ és kikötő is a bolgároknak. A város körül találhatóak meg a Burgaszi tavak is, amelyek az ország legnagyobb állóvizeinek számítanak, még több természeti felfedezni valót kínálva a turistáknak. Amennyiben a városban járunk, nem csak napozni érdemes a csodálatos tengerpartokon, hanem meglátogatni Burgasz nevezetességeit, mint például a Deultum, a Szent Kereszt örmény templom vagy a Néprajzi Múzeum.

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Olaszország látnivalói