Bulgária legszebb természeti képződményei

Bulgária egyaránt népszerű célpont a téli sportok szerelmesei és a tengerparti nyaralást kedvelők körében. Az országnak azonban a tengeren és a síelésre alkalmas hegyeken kívül számos más természeti látnivalója is van. Különleges, változatos földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően Bulgáriában egész évben lehetőségünk nyílik a természet felfedezésére, legyen az egy könnyed kirándulás vagy egy kihívásokkal teli hegymászás.

A képen kültéri, égbolt, víz, természet látható

Automatikusan generált leírás

Rila-tavak

Bulgária területének kétharmadát hegyek alkotják. Az ország délnyugati részén található a vadregényes szépségű Rila-hegység, amely a Rila–Rodopei-masszívum része. A hegység ellenállhatatlan látványossága az itt elhelyezkedő hét tó. Ezek a Rila-tavak, melyek igazán ragyogó láncot formálnak a kristálytiszta vizű, mélykék medencéivel. A helyi túraútvonalak nyáron vannak a legjobb állapotban, illetve az időjárás is ilyenkor a legkedvezőbb a kiránduláshoz és a szabadban töltött időhöz.

Melniki Piramisok

A lenyűgöző szépségű Melniki Piramisok Bulgária legkisebb városának szomszédságában találhatóak. Az itt fellelhető mészkősziklák erózió hatására alakultak ki, formájuk rendkívül különleges. Vannak olyan sziklák, melyek egyiptomi piramisokra vagy éppen gótikus katedrálisokra emlékeztetnek. Közülük az egyik legérdekesebb a Karlanovo közelében álló szikla, amely 100 méter magas, kifejezetten meredek és megmászhatatlan, a tetején pedig fű nő. A világ minden tájáról érkeznek ide, hogy megcsodálhassák ezt a természeti képződményt.

Ledenika-barlang

A különleges barlang a Balkán-hegységben található, Vratsa városától 16 kilométerre. A barlang a Vratsai-Balkán Nemzeti Parkban helyezkedik el, bejárata 840 méterrel a tenger szintje felett nyílik. Csodaszép, kanyargó hegyi út vezet a barlang bejáratához. Kizárólag csoportosan, minimum 5, maximum 15 fő számára látogatható ez a kivételes természeti képződmény. Ha itt járunk, ne felejtsük el megmártani a kezünket a Kívánságok Tavában vagy végigmenni a Bűnösök Ösvényén, a legenda szerint vétkeinket semmissé teszi. Mindenképp figyeljünk a meleg öltözetre, ugyanis a barlangban nagyon hideg van, jellemzően -7 és -15 C fokot mérhetünk.

Forrás: https://mienkavilag.hu/bulgaria-termeszeti-szepsegei/

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Olaszország legszebb természeti képződményei