Burgasz felfedezése

Burgasz üdülőváros és ipari központ a Burgaszi-öbölben terül el, a bolgár Fekete-tenger partvidék legnyugatibb pontján, ahol egyben az ország legnagyobb kikötője is található. Burgasz tengerpartján a pihenni és fürdeni vágyókat puha homok és kristálytiszta tengervíz várja – és természetesen az ebben a térségben jól megszokott sok-sok napsütéses óra! Rengeteg különböző árkategóriájú, méretű és típusú szálláshelyen pihenhetünk meg nap végén: legyen szó apartmanról vagy luxus szállodáról, ebben a városban egész biztosan mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő szálláshelyet. 

A képen kültéri, égbolt, szikla, természet látható

Automatikusan generált leírás

Ha olyan gasztronómiai élményre vágyunk, amely után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk, akkor mindenféleképpen próbáljuk ki a helyi, tradicionális éttermet kínálatát, ahol különböző bolgár ételkülönlegességeket kóstolhatunk és szerethetünk meg – egy életre! 

Ha pedig szeretnénk lemozogni a finomságokat, akkor tegyünk egy nagy kirándulást a település határába, ahol a Burgaszi-tavak lapulnak meg egy varázslatos természeti környezetben. Burgasz látnivalókban semmiképp sem fukarkodik, de a legnépszerűbb közülük a városban minden évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Folklór Fesztivál, ahol ízelítőt kaphatunk a világ különböző népi kultúráiból, ételeiből és tradicionális zenéjükből, táncaiból is. Érdemes ilyenkor érkezni, hiszen sosem látott kavalkádnak lehetünk részesei a fesztiválon. 

Burgasz időjárása nyáron rendkívül kedvező a nyaralni érkezők számára, hiszen a napsütéses órák száma kedvezően sok, a nyári hőmérséklet pedig az évszak során átlagosan 27 és 29 fok körül mozog. A tenger általában 26 fok körülire melegszik fel, tehát a külső hőmérséklethez képest pont annyi a különbség, hogy mindig jól essen benne megmártózni, de ugyanakkor ne is fázzunk benne. 

A hely klímáját az óceáni éghajlat határozza meg, ezért nem meglepő, hogy Burgas évi átlaghőmérséklete 15 fok. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a legtöbb csapadékra januárban számíthatunk, amikor a levegő is jelentősen hűvösebbé válik és akár 9 fok alá is eshet a hőmérséklet – de szerencsénkre ennek nyomát sem érezhetjük, amikor nyáron érkezünk ebbe a csodás üdülővárosba! Nyaralásra kiválóan alkalmas nyári időjárása miatt olyan közkedvelt ez a térség, mindig kiváló választásnak fog bizonyulni, ha ezt a térséget választjuk vakációnk helyszínének!

Azonban mielőtt bepakolnánk a bőröndöt burgaszi utunkra, jusson eszünkbe a megfelelő utasbiztosítás megkötése is! 

Következő cikkünk:
Ciprus látnivalói

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']