Buszos utazások olcsón

Sokak számára stresszes lehet a külföldi utazások során a repülőút, a sorban állás, a csomagokra vonatkozó korlátozások, a drága repülőjegyek és az esetleges légnyomás okozta rosszullét. Remek alternatíva lehet ezek elkerülésére a buszos utak, melyekhez rengeteg lehetőség és úti cél közül válogathatunk. 

Buszos_utazasok_olcson-(1).jpeg

Buszos utak fillérekért

Több utazási iroda is értékesít külföldi buszos utazásokat, akár a repülőjegyek töredékéért. A Grand Tours például szállással együtt kínál buszutakat 12 országba, így egy kattintással le is rendezhetjük a nyaralás megszervezését és megspórolhatjuk a kutakodást és összeegyeztetést is. Azoknak is lehetőségük van buszos utazást választani, akik nem a fővárosban élnek és nem szeretnének külön az indulás helyszínére beutazni: a Kiruccanok például békéscsabai és szegedi indulással és több felszállási helyszín lehetőségével kecsegtet a buszos utazások kedvelőinek és több megállós külföldi körutakat is szerveznek. Görögország szerelmesei is örülhetnek, hiszen az IBUSZ is indít autóbuszos járatokat két folyamatosan változó helyszínre is.  

Érdemes alaposan körülnézni az utazási irodák ajánlatai között, hiszen sokszor kifoghatunk például előfoglalási kedvezményeket vagy éppen last minute akciókat, amelyekkel több tízezer forintot is megspórolhatunk. 

Miért érdemes a buszos utazást választani?

Mivel ezek az utak általában pár naposak és amúgy sem lenne szükségünk nagy poggyászra, ezért nem olyan kellemetlen, hogy a buszokon is előfordulnak (cégtől függően) súly- és méretkorlátozások. A buszok általában többször is megállnak az út során, így van lehetőségünk néhány óránként megmozgatni az ülésben elgémberedett végtagjainkat vagy nyugodtan elfogyasztani egy kávét. A repülőutakkal ellentétben szinte minden buszos járatra vihetünk magunkkal innivalót, nagyobb az ülésterünk és ha szemfülesek vagyunk, akkor felár fizetésével választhatunk panoráma kilátással rendelkező helyet is, vagy a lépcső mögötti, nagyobb lábtérrel kecsegtető ülést is. A pozitívumok közé sorolhatjuk ezek mellett azt is, hogy út közben olyan tájakat is láthatunk, amelyeket például egy repülőről nem láthatnánk, így az utazás kivételes élmény lehet már azelőtt, hogy elérnénk úticélunkat. 

Sokszor találkozhatunk egy- vagy kétnapos külföldi buszutakkal is, amelyek tökéletesek egy hétvégi programnak, amihez nem kell szabadságot kivennünk vagy átszerveznünk az otthoni teendőket, mégis csodás élményekkel gazdagodhatunk. 

Attól, hogy más közlekedési eszközt választunk, az utasbiztosításról így se feledkezzünk meg, hiszen nem várt történések mindig okozhatnak gondot utazásunk során!

Következő cikkünk: Egynapos külföldi kiruccanások[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']