Búvárkodás Egyiptomban

Egyiptom rendkívül népszerű világszerte az üdülni vágyók körében, hiszen elképesztő szépségű természeti kincsekkel, különleges történelmi ereklyékkel, színes kulturális értékekkel és ínyenc gasztronómiával rendelkezik. Az Észak-Afrikai ország története az emberi civilizációval egyidős. Napsütötte, meleg éghajlata és kristálytiszta vizű, homokos tengerpartjai miatt az ide ellátogatók a valóságos Földi Paradicsomban érezhetik magukat. Egyiptom partjainál a vörös-tengeri élővilág ezer színben pompázik, amit páratlan élmény felfedezni, éppen ezért sokak próbálják ki a búvárkodást a térségben.

A képen víz, természet, zátony, úszás látható

Automatikusan generált leírás

A búvárkodás egyre népszerűbb sportág és napjainkban már szinte mindenki számára elérhető tevékenység. Ám a víz alá merülés esetén fontos, hogy bizonyos alapismereteket elsajátítsunk a biztonságunk érdekében. Szabadtüdős merülés esetében nincs szükség tanfolyamra, de ha légzőkészülékkel merülnénk, oktató által szerezhetünk ismereteket a legfontosabb előkészületekről és tennivalókról. Ezek az oktatások jellemzően 5-15 napot vesznek igénybe az egyéni tematika szerint.

Egyiptomi tudnivalók

Egyiptomban a legkedvezőbb időszak a búvárkodásra március és november között van, ilyenkor a legideálisabb a víz hőmérséklete és enyhe a szél. A nyári hónapokban a merüléshez elég a shorty búvárruha, de a hűvösebb hónapokban 5 mm-es öltözet ajánlott. Ha gyakorlott búvárok vagyunk, érdemes a már megszokott, saját felszereléssel érkezni, de persze a bérlésre is lehetőség nyílik.

A legszebb merülőhelyek 

A Satayah-lagúna (Dolphin Reef) több száz palackorrú delfin otthona. Emellett itt lelhető fel a Vörös-tenger egyik legvarázslatosabb barlangrendszere. Makrélákkal, tonhalakkal és teknősökkel is találkozhatunk a víz alatt, a színes korallok közt.

A Vörös-tenger közepén emelkedik két sziget, a Kis Brother és a Nagy Brother. Partjainál felfedezhetjük egy régi katonai hajó, az Aida II roncsait. A szigetek nyugati oldala otthont nyújt a barakudáknak, doktorhalaknak, makréláknak és csattogóhalaknak. 

A Tirán-szigeteket a Sharm el Sheikh-ből induló túrák által fedezhetjük fel. A szigetek csodálatos korallzátony erdőt rejtenek a tenger mélyén. A természeti képződmény megtekintése haladó búvároknak ajánlott.

Az Axa minőségi utasbiztosítása a külföldi búvárkodást is fedezi.

Mielőtt víz alá merülnénk, kössük meg a maximális biztonságot nyújtó sportbiztosításunkat, felkészülve minden helyzetre!

Következő cikkünk:
Búvárkodás Dubai-ban

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']