Búvárkodás Horvátországban

Horvátországba rengeteg üdülni vágyó turista érkezik, főként a nyári időszakban, amikor a napsütéses órák száma jellemzően nagyon magas. Ez nem meglepő, hiszen az ország egyedülálló, mediterrán tengerpartokkal rendelkezik, tengeri partszakaszán pedig sorakoznak a hangulatos, történelmi kisvárosok. Horvátország tökéletes célpont a családi nyaralásokhoz, a baráti kiruccanásokhoz és a romantikus utazásokhoz is. Az Adriai-tenger remek lehetőséget nyújt azoknak, akik fel szeretnék fedezni a víz alatti természet szépségeit. A kristálytiszta víz, a gazdag és a civilizáció ártalmaitól sok helyen megkímélt tengeri élővilág, illetve az érdekes hajóroncsok mind-mind nagy élménnyé teszik a horvátországi búvárkodást.

A képen víz, úszás, vízisportok, óceánfenék látható

Automatikusan generált leírás

A legtöbb hajóroncs a II. Világháború idejéből származtatható, de ennél jóval régebbi hajók is rejtőzhetnek a mélyben, ám ezek helyét általában titokban tartják.

A legszebb merülőhelyek

Rovinj közelében található a Baron Gautsch, amely egy utasszállító hajóroncsa 28-42m mélységben. A helyiek gyakran az „Adria Titanicjának” nevezik. Az idők során az elsüllyedt hajó algák, szivacsok és korallok otthona lett. Igazán drámai a roncs látványa, a mélysége miatt haladó búvároknak ajánlott a helyszín.

Losinjhoz közel, a Susak-szigetnél fedezhető fel a csodaszép Margarina-zátony. A víz alatti korallzátony és kanyon területén egy hajóroncsot és antik amfórákat is felfedezhetünk. A kezdőtől a haladó szintig látogatható.

Vish környékén, a Bisevo-szigetnél lelhető fel a különleges Modra Spilja. Ez a vadregényes tengeri barlang igazán egyedülálló látványt nyújt. Kezdőtől a haladó búvárokig ajánlott látogatni.

Tudnivalók a horvát merülésről

Horvátországban a Nemzeti Parkok területén nem engedélyezett, vagy csak szervezett merülésben engedélyezett a búvárkodás, az élővilágra való tekintettel. Az előírások alapján annak, aki Horvátországban merülni akar, rendelkeznie kell búvárigazolvánnyal, amelyet a horvát búváregyesület (Hrvatski ronilački savez) bocsát ki és a búvárközpontokban szerezhető be. A búvárközpontokban emellett lehetőség nyílik a felszerelés kölcsönzésére, a búvárkodás ismereteinek elsajátítására, felügyelet igénylésére, és szervezett merülésekben való részvételre. Az országban számos búvárközpont található, szinte minden régióban, szigeten és városban elérhető.

A külföldi búvárkodásra is kiterjedő utasbiztosításunk minden igényt kielégít!

Következő cikkünk:


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']