Búvárkodás Olaszországban

Olaszország méltán híres egyedülálló természeti kincseiről, hiszen területén egyaránt fellelhetőek a hófödte hegycsúcsok és a mediterrán, homokos tengerpartok. Emellett történelmileg, gazdaságilag és kulturálisan roppant gazdag vidék, gasztronómiája pedig világhírű. Olaszország határai csizma alakban rajzolódnak ki, mintha azt jelezné, ahogyan Itália a támasza volt az európai civilizációk fejlődésének. Az olasz partok remek búvárkodási lehetőségeket nyújtanak, ahol felfedezhetjük a víz alatti világ valódi szépségét.

A képen víz, úszás, óceánfenék látható

Automatikusan generált leírás

A búvárkodás egyre népszerűbb sporttá vált napjainkra, nem meglepő, hiszen rendkívül izgalmas élményt nyújt. A kellemesen meleg, kristálytiszta vizű Adriai-tenger és a Földközi-tenger a tökéletes helyet biztosít a víz alá merüléshez. A búvárkodás legideálisabb időszaka a térségben április és november közé tehető. Érdemes figyelembe venni, hogy a sok turista miatt az augusztusi hónap kivételesen zsúfolt lehete tekintetben.

Az ország hosszú és színes történelme, illetve a kereskedelemben betöltött jelentős szerepének következménye a számtalan víz alatti roncs. Ókori és modern hajók, világháborús repülőgépek is fellelhetőek a búvárok számára elérhető mélységben. A déli, melegebb vizű részek és az északabbra lévő területek élővilága valamelyest különbözik, de alapvetően a mediterrán térséghez illő látványra számíthatunk.

A legnépszerűbb merülőhelyek

Az Elba-sziget vízterülete nagyszerű látnivalókkal bír. Kiváló a területen a víz alatti láthatóság, akár 20 méterig is. Skorpióhalakkal és homárokkal is találkozhatunk ezen a merülőhelyen.

Szardínia partjai mentén szintén nagyszerű merülőhelyszíneket fedezhetünk fel. A Tunézia és Korzika között elhelyezkedő szigetet övező Földközi-tenger élővilága rendkívül színes és gazdag. Barlangok és zátonyok díszítik a területet.

Az ország nyugati partvidékén, az Amalfi-parton található Sorrente vize is tökéletes választás a búvárkodni vágyóknak. A mélykék, kristálytiszta tengervíznek köszönhetően a víz alatt is sokáig elláthatunk. Barlangok és a legkülönfélébb halfajok fedezhetőek fel itt.

A szicíliai Ustica szigetének partszakasza is kiváló merülési lehetőséget kínál. 1986 óta a sziget egésze tengeri rezervátum, a gazdag élővilága okán. Víz alatti alagutak, barlangok és zátonyok helyezkednek el a környékén. 

Az önfeledt kikapcsolódás érdekében ügyeljünk minden apró részletre, legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése!

Következő cikkünk:
Búvárkodás Görögországban