Chile legszebb természeti képződményei

Chile Dél-Amerikában, az Andok drámai hegyvonulatai és a Csendes-óceán között hosszan elnyúló ország, amely telis-tele van szebbnél szebb természeti kincsekkel! Chilében szinte minden természeti képződményt felfedezhetünk a legszárazabb sivatagoktól a legbámulatosabb fjordokig. Íme, a legkülönlegesebb látnivalók Chiléből, amiket már írhatsz is a bakancslistádra, ha ebbe a bámulatos országba vennéd az irányt! 

Torres Del Paine Nemzeti Park

A természet szerelmeseinek egyértelműen kitűnő úti cél lehet a Torres Del Paine Nemzeti Park. A nemzeti park festői környezetét és egyedülálló hangulatát a hegyek, gleccserek, a tavak és a folyók találkozása adja. A park leglátogatottabb területe a Cordillera del Paine, amely a patagóniai sztyeppből az északi alsó erdőkig terjed. A terület legkülönlegesebb látványt nyújtó része a Paine Massif három, majdnem háromezer méter magas gránit csúcsa, amelyet könnyen kiszúrhatunk a túraösvények egyikét követve. 

San Rafael gleccser

Az elképesztő San Rafael gleccser a San Rafael Nemzeti Parkban lelhető fel. A hatalmas jégár viszonylag nehezen megközelíthető, hiszen egészen a San Rafael Lagúnáig kizárólag hajóval, vagy esetleg repülővel lehet eljutni. A gleccserhez vezető hajóút már önmagában egyedülálló élményt nyújt, de a fehér jégtömbök és a kristálytiszta kék víz látványa egyértelműen mindenkit levesz majd a lábáról. 

Valle de la Luna

A Valle de la Luna, azaz magyarul a ’Hold Völgye’ az Atacama-sivatagban, a Föld egyik legszárazabb helyén található. Csodálatos kő-és homokképződményeit a szél és a víz faragta évszázadokon keresztül. A lélegzetelállító sivatagi táj jellegzetes homokdűnéi és kőképződményei a hold felszínére emlékeztetnek, innen ered a sivatag neve. A Valle de la Luna területén olyan változatos szikes kiemelkedésekkel találkozhatunk, amelyek már-már ember alkotta szobroknak tűnnek. A Valle de la Luna területét 1982-ben természetvédelmi területté nyilvánították a természetes környezete és holdhoz hasonlító tája miatt. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel! 

Következő cikkünk: Ecuador legszebb természeti képződményei