Csak te és a természet: különleges lakatlan szigetek

Érezted már úgy, hogy legszívesebben elmenekülnél mindentől és mindenkitől messze? Vannak lakatlan szigetek, amelyeket nem is olyan lehetetlen felfedezni, mint gondolnád! Ha van hasonló elem a bakancslistádon, akkor mindenképp olvass tovább és fedezd fel a különleges lakatlan szigeteket! Te mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?

Fedezd fel a különleges Jaco-szigetet!

A Jaco-sziget az egyik leghíresebb, turisták által már felfedezett lakatlan sziget, amely Kelet-Timorban található. A kicsi, hófehér homokkal borított sziget báját az érintetlen, dús trópusi erdők, a csodaszép strandok és a különleges állat- és növényvilág adja. Nem csak a szárazföldön, de a kristálytiszta tengerben is lenyűgöző állatfajokkal ismerkedhet meg az, aki  búvár ruhával érkezik a szigetre és felfedezi a partokat körülvevő korallzátonyt. Érdekesség, hogy a szigeten őshonos jávai rusa szarvas is megtalálható, akik édesvíz hiányában már hozzászoktak a sós víz ivásához. 

Aldabra-szigetek – ahol a legfőbb lakosok  az óriásteknősök

A Seychelle-szigetekhez tartozó Aldabra-szigetcsoport a világ második legnagyobb korall atollja, amely a világon fellelhető óriásteknős állomány 95%-ának ad otthont. A fontos természetvédelmi területet az UNESCO Világörökségének részeként tartják számon.  A lakatlan sziget az óceán közepén, a világ zajától távol igazi lakatlan szigetet testesít meg, amiket a filmek alapján is elképzelünk. Az érintetlen trópusi táj, a vadon állatai, a korallszigetek gyűrűje és a szigetet körülvevő végtelen tenger tökéletes felfedezést kínál azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a színtiszta természet csodáit. 

Devon-sziget – a csodálatos északi lakatlan sziget

Habár a lakatlan szigeteket mindenki trópusi környezetben képzeli el, vannak olyan elhagyatott szigetek északon is, amelyek igazi természeti csodákat rejtenek. Az Északi-sarkvidéken fellelhető kanadai Devon-sziget pontosan ilyen. A szigeten valaha már éltek emberek, de közel egy évszázada teljesen kietlen. Az emberi lakosok nem, de az állatok annál inkább szeretik ezt az alföldi területet: a sziget legfőképp a pézsmatuloknak és számos különleges madárfajnak ad otthont. 

Ha Te is belevágnál az ismeretlenbe, utazás előtt ne felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a felhőtlen kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk: A leghíresebb borvidékek a nagyvilágból