Csehország legszebb természeti képződményei

Csehország közép-európai országát nyugaton Németország, délen Ausztria, keleten Szlovákia, északon Lengyelország határolja. Fővárosa és egyben legnépesebb városa az 1,3 millió lakosú Prága. A mai Csehország területén 1918 előtt három terület osztozott, ezek Csehország, Morvaország és részben Szilézia. Az ország kulturális és természeti látnivalói egyedülállóak.

A képen kültéri, fű, égbolt, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Csehország felszíne igen változatos. Az ország nyugati részén fekvő történelmi Csehország nagy része a Cseh-medence az Elba és a Moldva völgyével. A medencét jellemzően alacsonyabb röghegységek ölelik körbe, mint például a Szudétákhoz tartozó Óriás-hegység. Itt van az ország legmagasabb pontja, az 1602 m magas Sněžka. Az ország keleti részét elfoglaló Morvaország legnagyobb tájegysége a Morva-medence, amit a Cseh-medencétől a Cseh–Morva-dombság választ el. 

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Broumov vidéke

Ez a gyönyörű vidék főként különleges sziklaképződményeiről híres, népszerű turista célpont. A terület kiemelkedő látványossága az Adrspach-Teplice Sziklaváros, Csehország legnagyobb sziklavárosa. A hatalmas és sokszor meghökkentő formájú sziklák felfedezése mellett a turistákat két festői vízesés is várja a Metuje-folyón, mindenképp érdemes megtekinteni az egykoron itt működő homokbányából maradt tavat is.

Orlice-hegység

Az Orlice-hegység Csehország északkeleti részén helyezkedik el, a lengyel határ mentén fut. A vidék 1969 óta védett terület, romantikus és festői tájai egyre több látogató számára nyújtanak felüdülést. Az itt fellelhető 290 növényfajból 23 védett. A mocsaras részeken a leggazdagabb az élővilág, ritka növényekkel és állatokkal. A térség remek lehetőséget kínál túrázáshoz, kiránduláshoz és hegymászáshoz. 

Pancavsky-vízesés

A Krkonose Nemzeti Parkban található a lenyűgöző szépségű Pancavsky-vízesés, amely az ország legmagasabb vízesése. A Pancava-folyó 248 m-es magasságból, több sziklalépcsőn keresztül zuhan alá a mélybe. A közelben lévő Ambrozova Vyhlídka kilátóból tökéletes látvány nyílik erre a gyönyörű természeti jelenségre. Ilyen panorámában Európa kevés részén lehet részünk.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Dánia legszebb természeti képződményei