Csehország szíve: Prága

Prága egy igazi ékszerdoboz hazánktól nem is olyan messze. A várost gyakran hasonlítják Budapesthez, de valójában mindkét városnak megvan a maga sajátos hangulata. Az arany városnak is becézett Prága látnivalókban nem szűkölködik: íme, a legizgalmasabb nevezetességek a városból! 

Károly híd

A Moldva folyót átívelő Károly híd az egyik legismertebb nevezetesség Prágában. A híd az Óvárost köti össze a Kisoldallal 1357 óta, Prága első állandó hídjaként. A hídon kizárólag gyalogos közlekedés van, így gyakran lepik el kirakodók, utcazenészek, mutatványosok, amitől még különlegesebbé válik a hangulata. A híd két végén egy-egy torony áll: a Mala Strana, és az óvárosi hídtorony, amelyek kilátóként funkcionálnak. 

Wallenstein palota

A Wallenstein palota Prága első nagy barokk stílusú épülete, amelyet Albrecht von Wallenstein építtetett a 17. század elején. Nem csak az impozáns épület miatt, de csodálatos kertje miatt is vált gyakran látogatott attrakcióvá a turisták körében. Napjainkban a palota a Cseh Szenátus otthonaként szolgál. 

Kafka mozgó szobra

A híres Franz Kafka mozgó szobor a cseh művész, David Cerny tervezésében valósult meg. A szürreális szobor a Quadrio bevásárlóközpont előtt áll, pontosabban mozog. Az író arcát formázó szobor különlegessége ugyanis, hogy folyamatosan mozgásban van, a 42 acélból készült réteg játékos forgásának hála az arc mindig más irányba néz.  

Táncoló ház

A táncoló háznak vagy részeg háznak nevezett épület egy különleges tervezésű irodaház Prága szívében, amely modern építészetének hála tökéletes kontrasztban áll Prága történelmi óvárosával. A Vlado Milunic és Frank O. Gehry által tervezett építmény egy táncoló párt demonstrál, ha távolabbról szemléljük meg. Az irodaház nem csak a távolból szép, de a tetején lévő kávéházból az egész városra terülő panorámát is élvezhetjük, ami különösen szemet gyönyörködtető naplementében. 

Mielőtt belevágnátok az izgalmas prágai utazásotokba, feltétlen gondoljatok biztonságotokra is! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és az életre szóló kalandok érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk:
Portugália gyöngyszeme: Lisszabon

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']