Dánia legszebb természeti képződményei

Dánia egy skandináv ország Észak-Európában. Az ország a Jylland félszigeten, valamint több mint 400 kisebb-nagyobb szigeten fekszik az Északi- és a Balti-tengeren helyezkedik el. Dánia vidéke évi több millió turistát számlál, ugyanis elképesztő kulturális értékei és természeti szépségei egy igazán varázslatos helyszínné varázsolják. Annak ellenére, hogy a legkisebb skandináv ország, a dán lakosok barátságosak, nyitottak és közvetlenek a látogatókkal.

A képen fű, égbolt, kültéri, épület látható

Automatikusan generált leírás

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kivételes helyszínt, melyeket érdemes meglátogatni, ha Dániában járunk! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Grenen partja

Az ország legészakibb pontján, a két tengerszoros találkozásánál különös természeti jelenség alakult ki. Egy hosszú, vízalatti homokpad fedezhető itt fel, ahol gyalog sétálhatunk a két tenger között. A Skagerrak és a Kattegat tengerszorosok el Dániát Norvégiától és Svédországtól, illetve az Északi-tengert a Balti-tengertől. A mélyen a tengerbe nyúló, víz alatti zátony egy homok és kavicshordalékból kialakult természetes képződmény, amely folyamatosan alakul és növekszik. Hossza az elmúlt 100 év során több mint egy kilométerrel nőtt.  A térség védett természeti terület.

Feröer-szigetek

A Feröer-szigetek az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton Norvégia, Skócia és Izland között helyezkednek el. Feröer a Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik és egy vulkáni eredetű szigetcsoport. Izlandhoz hasonlóan, a Grönlandtól Skóciáig húzódó vulkanikus, tenger alatti hátságon emelkedik. Bár a helyi időjárás roppant ingadozó és szeles, ám az itt fellelhető természeti kincsek felbecsülhetetlenek. Gyönyörű partszakaszok, vadregényes sziklák és zöldellő dombságok… Kihagyhatatlan látnivaló Vágar szigetén a Sørvágsvatn-tó, mely az óceán felett helyezkedik el.

Watt-tenger Nemzeti Park

A terület három ország partvonalán halad végig: Dánia, Németország és Hollandia. A park dán része 2014-ben került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Ez a vidék egyedülálló növény- és állatvilágnak ad otthont. A helyszín érdekessége, hogy a tengervíz olykor akár négy kilométert is visszahúzódhat, maga után hagyva a szokatlanul széles partokat és homokdűnéket.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Norvégia legszebb természeti képződményei