Dél-Korea legszebb természeti képződményei

Dél-Korea gyönyörű országa Kelet-Ázsiában, a Koreai-félsziget déli részén helyezkedik el. A Japán- és a Sárga-tenger között húzódó Koreai-félsziget déli részén fekvő ország nyugati és déli partvidéke tagolt, a partokat több ezer apró sziget övezi.

A képen hegy, kültéri, égbolt, természet látható

Automatikusan generált leírás

Az ország legmagasabb csúcsa, az 1950 m magas Halla-hegy a Csedzsu-szigeten emelkedik, mely maga is egy vulkanikus képződmény. Összegyűjtöttünk néhány nagyszerű dél-koreai helyszínt, amelyet érdemes felfedezni! Lássuk, hogy melyek is ezek! 

Csedzsu-sziget

Dél-Korea legnagyobb szigete az ország déli részén helyezkedik el, a Kelet-kínai-tengerben. A helyiek az „istenek szigeteként” is emlegetik, köszönhetően a sziget lélegzetelállító szépségű természeti környezetének: különleges vulkáni formációinak, zöldellő dombjainak és mediterrán partszakaszainak. Csedzsu egy kihagyhatatlan turistaparadicsom!

Jinhae

A Jinhae vidékét rendszerint az éves tavaszi cseresznyefavirág-fesztivál alatt látogatják, amikor is a város teljesen virágba borul. Az elképesztő, 340.000 darabosra becsült faállományával a világon a legnagyobbként tartják számon. Gyönyörű japáncseresznyék, aranyeső és azáleák lelhetőek fel Jinhae-ben. Dél-Koreában a meteorológia szolgálat már február közepén közzéteszi a különböző fajok virágzásának előre látható időpontját, a turisták dolgát ezzel megkönnyítve.

Boseong 

Boseong egy kicsi, de igazán bájos vidék, amely tulajdonképpen Dél-Korea tea-fővárosa. A turisták megtekinthetik a hagyományos teraszos teaültetvényeket, ahol a helyi nők a tealeveleket kézzel válogatják. Az itt termesztett zöld tea kiváló minőségű. A boseong-i ültetvények a japán uralom időszaka alatt jöttek létre, az első cserjék ültetését 1937-re teszik. Ez a Koreában található ültetvények közül a legnagyobb, ennek köszönhetően nőtt a termelés ipari méretűvé, és mind a mai napig Boseong maradt a koreai teatermelés legfontosabb helyszíne. Ma körülbelül 5,8 millió teacserjét számlálnak ezen a területen. Rengeteg turista látogat el évről évre a Daehan Dawon lejtőjére, ami nem csak fantasztikus méreteiről és kilátásáról híres, hanem az itt rendezett fesztiválokról és az ültetvény hatalmas cédrusfáiról is, melyek a hegyoldal aljától felfelé vezető út mentét szegélyezik.

Forrás: https://www.otptravel.hu/delkorea-10-legszebb-varosa-utazas-turisztikai-latvanyossagok-uticel

A világ csodás természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Egyiptom legszebb természeti képződményei