Egyesült Arab Emírségek

Az olajból meggazdagodó és fényűző országok sorában előkelő helyen áll az Egyesült Arab Emírségek, amely Délnyugat-Ázsiában, a Közel-Keleten található, államformáját tekintve pedig szövetségi állam, amelyet hét emírség alkot. Az emírségek sokáig álltak brit fennhatóság alatt, majd hat ezek közül 1971-ben egyesült, a hetedik pedig 1972-ben csatlakozott hozzájuk, kialakítva a jelenlegi formát.
 

egyesult-arab-emirsegek-(1).jpeg


Abu-Dzabi és Dubaj neve talán mindenkinek ismerős, a további öt részegység Umm el-Kaivein, el-Fudzsejira, Rász el-Haima, Adzsmán és Sardzsa. A legidősebb Rász el-Haima, amelyet 1708-ban alapítottak, a legfiatalabb el-Fudzsejira 1879-ben jött létre. Az országban a hivatalos nyelv az arab, de beszélik az angolt, a hindit, az újperzsát és az urdut is. A lakosságszám sokáig rohamosan nőtt, 2000-ben még csak 3 millió volt, ez 2013-ra 9,3 millióra duzzadt, jelenleg 9,6 millió fő. Érdekesség, hogy az itt élők mindössze 13 százaléka arab, és hatalmas a pakisztániak, indiaiak, bangladesiek aránya. Az Egyesült Arab Emírségek teljes területe 83 ezer 600 négyzetkilométer. Az ország felépítése változatos, a modern világ és a mélyszegénység úgy váltja egymást, mint a sivatagok, a hegyek és a tengerpart.

Ahogyan fejlődésnek indult, úgy lett egyre inkább a turisták által is felkapott hely, és bár május és szeptember között extrém a hőmérséklet, valamint a páratartalom, sokan választják Abu-Dzabi és Dubaj futurisztikus világát felfedezésre. A vallási megoszlásában az iszlám dominál 77 százalékkal, a kereszténység aránya 12,5, a hindu vallásé 6,5. Az ország talán leghíresebb szimbóluma a világ legmagasabb épülete, a 828 méteres Burdzs Kalifa.

A nyugodt Egyesült Arab Emírségekbeli nyaralás legfontosabb feltétele a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!