Egyiptom legszebb természeti képződményei

Egyiptom állama Észak-Afrikában és Délnyugat-Ázsiában helyezkedik el. Érdekesség, hogy a Sínai-félsziget által Afrika egyetlen transzkontinentális országa.  Egyiptom több mint 100 milliós népességével a legnépesebb arab ország, a harmadik legnépesebb Afrikában és a kilencedik Ázsiában. A népesség nagy része a Nílus partján és a Nílus-deltában él, ami az ország területének töredéke, és itt találhatók a termőföldek is. Az ország többi részét túlnyomórészt a gyéren lakott Szahara sivatag borítja.

Egyiptom legszebb természeti képződményei.jpeg

A gyönyörű Egyiptom különleges látnivalókkal büszkélkedhet, melyeket a világon máshol nem találhatunk meg. Az egyedi hangulat mellett a helyszín fő vonzereje, hogy egész évben kellemes meleg és napsütéses az időjárás, így tökéletes úti cél a téli tengerparti nyaraláshoz. Összegyűjtöttünk néhány nagyszerű egyiptomi helyszínt, amelyet érdemes felfedezni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Hurghada, Vörös-tenger

Hurghada a Vörös-tenger partján fekvő, rendkívül népszerű üdülőhely. Egzotikus tengerpart, kristálytiszta tengervíz és gazdag víz alatti élővilág várja az ideutazókat. Hurghada a világ egyik leglátogatottabb búvárhelyszíne. A családosok is előszeretettel választják úti célnak a minőségi szállodái és a sok kikapcsolódási lehetőség miatt, mint a strandolás, szörfözés, vitorlázás, lovaglás vagy a mélytengeri horgászat.

Nílus

A Nílus a világ második leghosszabb folyója és egyben az ókor óta Egyiptom életvonala. Felső-Egyiptom látnivalóinak felfedezésére nincs is jobb mód, mint részt venni egy nílusi hajóúton. Mivel ez az egyik legnépszerűbb program a turisták számára az országban, a nílusi hajókirándulásokat számtalan változatban kínálnak az utazási irodák. 

Nyugat-Szahara

Itt fedezhető fel Egyiptom legnépszerűbb látnivalóinak döntő többsége, melyek oázisokban vagy azok közelében helyezkednek el. A legjobb módja a terület megismerésének, ha befizetünk egy oázislátogatásra vagy szaharai kalandtúrára. Az oázislátogató túrák során a turistákat elviszik az összes különböző oázishoz. Az oázisok és a történelmi műemlékek mellett a Nyugat-Szaharában található Egyiptom számos természeti látnivalója is, mint a Fehér-sivatag, a Fekete-sivatag vagy a Bálnák völgye. 

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: India legszebb természeti képződményei