Egzotikus utazás télen

Ha elegünk van a téli fagyokból, akkor logikus választás, hogy melegebb éghajlaton élvezzük ki a téli napokat. De hova érdemes utazni és mikor, hogy a lehető legjobb téli nyaralásunk legyen? 

A képen égbolt, kültéri, növény látható

Automatikusan generált leírás

Maldív- szigetek

Nincs rossz időszak a Maldív-szigeteken, bármikor megyünk, mindig kiváló nyári időjárás fogad itt minket. Több gyönyörű kis szigete is rendelkezésünkre áll, ezek az apró, fantasztikus homokos szigetek makulátlan üdülőhelyekkel várják a látogatókat. Ezeken a szigeteken lehetetlen unatkozni, ezt rengeteg vízisport, túra és esemény biztosítja, ám aki csak pihenni szeretne, számára az átlátszó kék tenger, a puha homokos tengerpart és a helyi bárok isteni koktéljai segítenek elérni a százszázalékos kikapcsolódás élményét! 

Kuba

Csodás karibi éghajlatával, garantáltan meleg és napsütéses napjaival és nagyon kevés esővel Kuba időjárása a legmegbízhatóbb az téli nyaralócélpont. A déli parton húzódó strandok nyújtják a legtöbb napsütést, ezért nagyobb tömeget vonzanak, de a pálmafás homokszakaszokon túl is rengeteg csodás helyszín van Kubában. Havanna színes, pasztell árnyalatú épületeit, szivarjait és Cadillac-jeit mindenképpen érdemes első kézből megtapasztalni! Az UNESCO által védett Trinidad tökéletesen megőrzött spanyol gyarmati építészete miatt a város szinte időbe fagyva várja a látogatókat. Ezen kívül számos természetvédelmi terület, buja erdők, hegyek és dohányültetvények biztosítják, hogy a természetjárók is megtalálják a maguk programját. Október és  április között élvezhetjük a legkiszámíthatóbb kellemes időjárást, így ebben az időszakban látogassunk el Kubába!

Dubai

Az egész napos napsütés, a makulátlan strandok és a kifogástalan kiszolgálás garantálják, hogy Dubai a téli utazók többségének első számú választása legyen. A Pálma, a mesterségesen létrehozott tengerbe nyúló sziget kiváló hotelekkel várja a pihenni vágyókat, mindegyik saját makulátlan strandjával rendelkezik, így tökéletes családi vakációhoz is. Ha legnagyobb fényében szeretnénk meglátogatni a várost, látogassunk el novemberben, amikor nem túl párás a levegő, és egész nap boldogan napozhatunk a medence vagy a tenger mellett. 

Jordánia

Jordánia rengeteg meglepetést tartogat számunkra, emellett végtelen természeti és ókori történelmi csodát is rejteget. Igaz, hogy az ország nagy része sivatag, de vannak olyan termékeny földjei is, amelyek gyönyörűen zöldellnek a napfényben, ez a kontraszt pedig nagyban hozzátesz Jordánia egyediségéhez. Az Aqaba partjainál a Vörös-tenger vize egész évben fürdőmeleg és színes élővilággal kecsegtet; számtalan halnak, rájának, korallnak és teknősnek ad otthont, amelyek a teljes korallzátonyon megfigyelhetők. A legjobb időszak itt februárig és májusig tart időjárás tekintetében, ilyenkor érdemes megcélozni a tengerpartokat.

Akár télen, akár nyáron indulunk útnak, a készülődés közben nem maradhat ki az utasbiztosítás megkötése, hogy ne kelljen aggódnunk a váratlan események miatt!

Következő cikkünk: 
Búvárkodás Olaszországban