Egzotikus úti célok a téli nyaralásokért

Nem szereted a hideget és a szürke, hosszú téli hónapokat? Valami meleg, egzotikus helyre vágynál inkább? Vannak olyan helyek, ahol kifejezetten akkor a legideálisabb az időjárás, amikor hazánkban éppen tél van. Ha mindig is arról álmodtál, hogy elmenekülj a zord hideg elől egy trópusi paradicsomba, akkor vess egy pillantást ezekre az úti célokra, amelyek azonnal a télből a nyárba repítenek! 

A képeslapra illő Maldív-szigetek

Mivel is kezdhetnénk a sort, ha nem a csodálatos Maldív-szigetekkel? A gyönyörű trópusi szigeteken egész évben kiegyensúlyozott időjárás van, és ami még jobb hír, hogy az óceán hőmérséklete is megfelelő. Míg hazánkban a január és a február a leghidegebb, a Maldív-szigeteken ezek a hónapok tökéletesen ideálisak az utazásra, hiszen ilyenkor esik a legkevesebb csapadék. Az úti cél kiváló azok számára, akik egy valódi paradicsomban szeretnék lógatni a lábukat, de a kalandvágyók sem fognak unatkozni a szigetcsoport felfedezése közben, hiszen a térség rengeteg természeti kincset rejt magában!

Mauritius, a trópusi édenkert

Tengerparti nyaralás télen? Mauritius ugyancsak egy népszerű célpont a télből nyárba való utazások körében. A szigeten októbertől áprilisig nyári meleg van, amihez gyakorta járnak nyári záporok, zivatarok is. A trópusi, párás sziget az aktív és a passzív kikapcsolódást kedvelők számára egyaránt kedvező: a felsőkategóriás, tengerparti luxushotelek rendkívül kényelmes és exkluzív kikapcsolódási lehetőségeket rejtenek, a felfedezni vágyókat pedig a búvárkodás, a túrázás és a vízisportok óriási tárháza várja a szigeten. 

Mexikó, az örök napsütés hazája

Mexikó méltán az egyik legkedveltebb desztinációja megannyi turistának: az egzotikus tájak, a korallokban dúskáló azúrkék tenger, a lélegzetelállító hegyek és vulkánok, a gazdag trópusi növény- és állatvilág, a különleges kultúra csak néhány érv amiért megéri idelátogatni. Az időjárás szinte az év minden időszakában ideális egy nyaralásra, így akár a magyarországi leghidegebb hónapokban is tökéletes trópusi felüdülés lehet egy mexikói utazás. 

Bármelyik lélegzetelállító helyszínt is választod úti célul, gondolj biztonságodra! Indulás előtt ne feledkezz meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről a gondtalan kikapcsolódás és a felhőtlen időtöltés érdekében!

Következő cikkünk: Csak te és a természet: különleges lakatlan szigetek