Érdekességek Kubáról

A Karib-tenger szívében Kuba mint történelmi és kulturális gyöngyszem tűnik fel. Egy vibráló keveréke a zenének, hagyományoknak és egzotikus tájaknak. Itt az utazás túlmutat egy egyszerű vakáción és kalanddá válik egy egyedi kultúra felfedezése és megértése szempontjából.

A Kubában való utazás egyedi élményt kínál, ahol minden utcasarkon rejlik a zűrös múlt története, de ugyanakkor a jövő reménye is. A koloniális építészet harmonikusan keveredik az ötvenes évekből származó amerikai autókkal, olyan tájat teremtve, mintha más korokból származna. Összeszedtük pár érdekességet a szigetről, amit lehe Te sem tudtál!

A karácsony 30 éven át tiltva volt

Kuba történelmének egy különleges fejezete az volt, amikor 30 évig betiltották a karácsonyi ünneplést, így az ünnep teljesen kikerült a nyilvános életből. A karácsony ünneplésének lehetőségének újbóli bevezetése 1997-ben jelentős pillanat volt, egy változás a ország politikájában és kultúrájában.

A legjobb kubai szivarok

A kubai kultúra egy különleges fejezetét képezik a kubai szivarok, amelyek világszerte híresek kiváló minőségüknek köszönhetően. A szivarok készítése valódi kézművesség, generációról generációra öröklődik, és nemcsak ipari folyamat, hanem valódi rituálé. Kennedy elnök, aki felelős volt az USA által Kubára kivetett kereskedelmi embargóért, sok kedvenc szivarját az Upman-tól importálta még az embargó előtt.

A kubaiak rendkívül művelt emberek

Dicséretes tényező Kuba magas írástudási rátája, ami a világon az egyik legnagyobb. Ez az eredmény egy erős oktatási rendszernek és az 1960-as években elkezdett intenzív írástudás kampánynak köszönhető. 2021-ben Kuba írástudási rátája 99,87% volt.

A kubai zene diktálja az sziget ritmusát

A kubai kultúra mozaikját afrikai, spanyol és őslakos elemekből lehet kirakni, amelyek tükröződnek a művészetben, zenében és táncban. A kubai zene, egy elektromos ritmusok és stílusok keveréke, maga az sziget filmzenéje. A klasszikus Son Cubano dallamoktól a modern salsa ritmusokig a zene mindenütt jelen van, legyen szó Havanna zsúfolt utcáiról vagy a tengerpart csendes strandjairól.

Kuba egy természeti paradicsom

Kuba természeti látnivalói jól ismertek, a finomhomokos strandoktól és a türkizkék vizektől a buja nemzeti parkokig és a lenyűgöző hegyi tájakig. A Viñales Nemzeti Park sajátos karszt formációval például egyedülálló természeti szépség.

Ha Kuba felé veszed az irányt, akkor a készülődés elengedhetetlen része a megfelelő utasbiztosítás megkötése!