Észak-Afrika országai

Észak-Afrikát a legtöbbet Egyiptommal azonosítják, hisz ez a legismertebb, pedig több másik csodálatos ország is található ezen a földrészen. De mit is érdemes tudni ezekről az országokról? Mutatunk párat!

A képen égbolt, hegy, kültéri, település látható

Automatikusan generált leírás

Algéria

Afrika legnagyobb országa csak egy rövid ugrásra fekszik Európától. A hófoltos hegyekkel és lenyűgöző tengerparttal rendelkező észak olyan városias és karizmatikus városoknak ad otthont, mint Algír és Konstantin. Algéria másik nagy vonzereje a rendkívüli szaharai régió. Akár bepillantás a Timimount körülvevő homoktengerekbe, akár a távoli déli égett vörös hegyekbe, ezek a legendák sivatagi tájai.

Egyiptom

Homok borította sírokkal, szigorú piramisokkal és magasodó fáraók templomaival Egyiptom mindannyiunkban kihozza a lelkes régészt. Látogasson el a luxori Királyok Völgyébe, ahol Tutanhamon sírját tárták fel, és tekintse meg a kairói Egyiptomi Múzeumban csillogó leleteket. Ugorjon le egy nílusi hajóról, hogy meglátogassa Dendarát, Edfut vagy a többi vízparti templomot, átkeljen a Nasser-tavon, hogy megnézze II. Ramszesz remekművét Abu Simbelben.

Líbia

Líbia a civilizációk ősi kereszteződése, amely a legkiválóbb római és görög romokat is adta a líbiai partvidéknek. Líbiában vannak a Szahara-sivatag legszebb részei is, a Svájc méretű homoktengerektől és a pálmafákkal szegélyezett tavaktól kezdve, az őskori sziklarajzokkal díszített masszív hegytömbökön át egészen a labirintusos karavánvárosokig és a félelmetes fekete vulkánig itt mind található a sivatag szívében.

Marokkó

Marokkó városai a legizgalmasabbak a kontinensen. Csatlakozhatunk a nomádok és kereskedők évszázados ösvényéhez a kanyargós fez-i Medina-labirintustól a marrakesi Djemaa El Fna utcai színházáig. Az utcai kávézóban kávét vagy menta teát kortyoló emberekhez csatlakozva máris átjár minket a nyugalom, miközben megtervezzük a következő programot: például eltúrázni Észak-Afrika legmagasabb csúcsára, megtanulni kuszkuszt készíteni, tevegelni a sivatagban, vásárolni a butikokban. 

Szudán

Különböző konfliktusok már régóta korlátokat szabtak a turizmus előtt ennek a hatalmas nemzetnek egy részén, de a közelmúltbeli viszonylagos béke oda vezethet, hogy a látogatók újra felfedezzék Szudán első századi templomait, óriás gránit hegyeit és felejthetetlen búvárkodást a Vörös-tengerben. Akár csak Kairó – Fokváros út során látogatunk el Szudánba, akár egy hónapot töltünk el a történelmi városban, Szudán meglátogatása garantáltan emlékezetes élmény lesz.

Tunézia

Tunéziának elegendő történelme és változatos természeti szépsége van ahhoz, hogy keskeny méretét kompenzálni tudja velük. Puha homokos mediterrán tengerparttal, ahol a tányéron lévő halak mindig frissek, Tunézia kiváló területet biztosít az egyszerű nap-homok-tenger jellegű nyaralásoknak. De a strandokon túl, Tunézia egy izgalmas és alábecsült célpont, ahol néhány nap alatt felfedezhetők a különféle kultúrák és a táj hihetetlen szélsőségei az erdős tengerpartok és délen a szaharai homoktengerek képében.

Nem egyszerű a döntés, ha észak-afrikai nyaralási célpontot kell választanunk, de ha mégis sikerül, a következő döntés a megfelelő utasbiztosítás megkötése legyen!

Következő cikkünk: 
Egzotikus utazás télen