Észak-Amerika legszebb természeti képződményei

Észak-Amerika területe közel 25 millió négyzetkilométer, nem csoda, hogy ekkora részen akad bőven vadregényes és gyönyörű természeti látványossággal tűzdelt rész is. Az Egyesült Államok minden részét más földrajzi viszonyok jellemzik, hiszen a mérete óriási. Megszámlálhatatlan látnivaló lelhető fel itt, eljött az idő, hogy felfedezd Észak-Amerika legszebb természeti csodáit!

Minden évben rengeteg turista érkezik a világ minden sarkából, hogy megcsodálja Amerika lenyűgöző természeti adottságait. Vízesések, hegységek, sivatagok, gleccserek, jégbarlangok és szakadékok tarkítják Észak-Amerika változatos vidékét. Cikkünkben összegyűjtöttünk a legszebb természeti képződményeket, amelyeket érdemes meglátogatni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

A képen fű, kültéri, hegy, természet látható

Automatikusan generált leírás

Zion Nemzeti Park

A vadregényes Zion Nemzeti Park, vagy ismertebb nevén Zion Canyon a vörös navaho homokkőből a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyon. A terület számtalan színes programnak otthont. Kiemelt látnivaló az a Kanarra Creek, az Angyalok Földje és a Zion kanyon. Lehetőség van itt lovagolni, biciklizni, hegyet mászni és különböző szervezett túrákon részt venni.

McWay Vízesés

A McWay vízesés a kaliforniai Julia Pfeiffer Burns Állami Parkban található. A vízesést gyakran emlegetik Árapály vízesésként is, hiszen különlegessége, hogy dagály idején egyenesen az óceánba ömlik bele. A káprázatos környezetben fellelhető vízesés egy igazi természeti csoda, a körülötte lévő sziklás, pálmafás környezet pedig még különlegesebbé teszi. Sajnos a vízesés gyalogosan nem megközelíthető, kizárólag szervezett hajóutak keretében tudjátok megtekinteni azt.

Grand Canyon

A lenyűgöző Grand Canyon a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Egyesült Államok Arizona államában. 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti, a legmélyebb pontja 1829 méter. A rétegesen töredezett vörös sziklaszerkezet impozáns módon ad betekintést bolygónk többmillió éves geológiai történelmébe. Ennek és a lenyűgöző napfelkeltéknek, napnyugtáknak köszönhetően méltán szerepel a legtöbb turista úticéljai között.

Caddo-tó

A híres Caddo-tó Luisiana és Texas között található. A helyszín egy igazán izgalmas, mondhatni filmbeillő miliőt kölcsönöz. A hatalmas tavat dús növényvilág és ciprusfák ezrei keretezik, amelyek még mesebelibbé varázsolják a tájat. A tavat egy észak-amerikai indián törzsről, a caddóról nevezték el, akik ezen a területen éltek egészen addig, amíg el nem üldözték őket. A védett terület több mint 400 állat- és növényfajnak ad otthont, köztük a legkülönlegesebb vízimadaraknak is. 

Multnomah vízesés

Észak-Amerika területén rengeteg vízesés van, a Multnomah vízesés pedig kétségkívül az egyik legszebb közülük. A híres vízesés az Oregon államon keresztül haladó Columbia folyó egyik torkolata. A vízesés két részből áll: felső része több, mint 160 méter magas, alsó része pedig 20 méteres. A vízesés látványát már csak a szurdokot átívelő híd teszi különlegesebbé, ami valójában eltörpül a hatalmas vízzuhatag előtt. 

Yosemite Nemzeti Park

Kalifornia telis-tele van csodálatosabbnál csodálatosabb tájakkal, természeti képződményekkel. A Sierra Nevada területén található Yosemite Nemzeti Park tökéletes desztináció lehet azoknak, akik lélegzetelállító tájakat szeretnének bebarangolni egy kiadós túra keretében. A parkban számtalan nevezetesség vár, amelyek közül a leglátványosabbak a Bridalveil vízesések és a Half Dome grandiózus ormai.  

Bryce Canyon Nemzeti Park

Ha igazán különleges élményre vágysz, és még annál is különlegesebb természeti képződményeket fedeznél fel, akkor irány a Bryce Canyon Nemzeti Park! A narancsvörös sziklatornyairól elhíresült nemzeti park Utah államban található. Az igazán különleges látványért látogass el a Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, vagy a Bryce Point helyszínek egyikéhez. Még egy tipp, hogy ha még fokoznád a látványt: látogas meg ezeket a helyeket napfelkelte vagy napnyugta idején, hogy valóban az egész panoráma narancssárgán szikrázzon! 

Badlands Nemzeti Park

A Badlands Nemzeti Park egy igazán sokszínű vidéken, Dél-Dakotában államban található. A nemzeti park varázsát a hegyes sziklacsúcsok, a hihetetlen kanyonok, a formás sziklaképződmények és a színes állatvilág adja. Többek között bölények, prérikutyák és juhok szegik a tájakat. A teljes élmény érdekében közelítsétek meg a helyet Badlands Loop Road autópályáról, ahonnan bámulatos panoráma nyílik a különleges sziklaképződményekre! 

Niagara-vízesés

És végül, de nem utolsó sorban: természetesen nem maradhat ki a sorból vízesések királynője, a Niagara vízesés sem. A gyönyörű Niagara-vízesés egy hatalmas vízesésegyüttes a Niagara folyón. Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán fekszik, elválasztva Ontario tartományt és New York államot. Niagara Falls (Ontario) és Niagara Falls (New York) ikervárosok között található, 27 km-re Buffalótól. A közismert és nagyon is közkedvelt Niagara vízesés látogatottsága még a Grand Canyonét is felül múlja. Turisztikai vonzereje mellett jelentős vízenergia forrás is.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Dél-Amerika legszebb természeti képződményei