Észak-Amerika legszebb természeti képződményei

Észak-Amerika területe vadregényes és gyönyörű természeti látványosságairól is híres. Az Egyesült Államok minden részét más földrajzi viszonyok jellemzik, hiszen a mérete óriási. Megszámlálhatatlan látnivaló lelhető fel itt, eljött az idő, hogy felfedezd Észak-Amerika legszebb természeti csodáit!

A képen fű, kültéri, hegy, természet látható

Automatikusan generált leírás

Minden évben rengeteg turista érkezik a világ minden sarkából, hogy megcsodálja Amerika lenyűgöző természeti adottságait. Vízesések, hegységek, sivatagok, gleccserek, jégbarlangok és szakadékok tarkítják Észak-Amerika változatos vidékét. Cikkünkben összegyűjtöttünk a legszebb természeti képződményeket, amelyeket érdemes meglátogatni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Zion Nemzeti Park

A vadregényes Zion Nemzeti Park, vagy ismertebb nevén Zion Canyon a vörös navaho homokkőből a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyon. A terület számtalan színes programnak otthont. Kiemelt látnivaló az a Kanarra Creek, az Angyalok Földje és a Zion kanyon. Lehetőség van itt lovagolni, biciklizni, hegyet mászni és különböző szervezett túrákon részt venni.

McWay Vízesés

A McWay vízesés a kaliforniai Julia Pfeiffer Burns Állami Parkban található. A vízesést gyakran emlegetik Árapály vízesésként is, hiszen különlegessége, hogy dagály idején egyenesen az óceánba ömlik bele. A káprázatos környezetben fellelhető vízesés egy igazi természeti csoda, a körülötte lévő sziklás, pálmafás környezet pedig még különlegesebbé teszi. Sajnos a vízesés gyalogosan nem megközelíthető, kizárólag szervezett hajóutak keretében tudjátok megtekinteni azt.

Grand Canyon

A lenyűgöző Grand Canyon a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Egyesült Államok Arizona államában. 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti, a legmélyebb pontja 1829 méter. A rétegesen töredezett vörös sziklaszerkezet impozáns módon ad betekintést bolygónk többmillió éves geológiai történelmébe. Ennek és a lenyűgöző napfelkeltéknek, napnyugtáknak köszönhetően méltán szerepel a legtöbb turista úticéljai között.

Caddo-tó

A híres Caddo-tó Luisiana és Texas között található. A helyszín egy igazán izgalmas, mondhatni filmbeillő miliőt kölcsönöz. A hatalmas tavat dús növényvilág és ciprusfák ezrei keretezik, amelyek még mesebelibbé varázsolják a tájat. A tavat egy észak-amerikai indián törzsről, a caddóról nevezték el, akik ezen a területen éltek egészen addig, amíg el nem üldözték őket. A védett terület több mint 400 állat- és növényfajnak ad otthont, köztük a legkülönlegesebb vízimadaraknak is. 

Multnomah vízesés

Észak-Amerika területén rengeteg vízesés van, a Multnomah vízesés pedig kétségkívül az egyik legszebb közülük. A híres vízesés az Oregon államon keresztül haladó Columbia folyó egyik torkolata. A vízesés két részből áll: felső része több, mint 160 méter magas, alsó része pedig 20 méteres. A vízesés látványát már csak a szurdokot átívelő híd teszi különlegesebbé, ami valójában eltörpül a hatalmas vízzuhatag előtt. 

Yosemite Nemzeti Park

Kalifornia telis-tele van csodálatosabbnál csodálatosabb tájakkal, természeti képződményekkel. A Sierra Nevada területén található Yosemite Nemzeti Park tökéletes desztináció lehet azoknak, akik lélegzetelállító tájakat szeretnének bebarangolni egy kiadós túra keretében. A parkban számtalan nevezetesség vár, amelyek közül a leglátványosabbak a Bridalveil vízesések és a Half Dome grandiózus ormai.  

Bryce Canyon Nemzeti Park

Ha igazán különleges élményre vágysz, és még annál is különlegesebb természeti képződményeket fedeznél fel, akkor irány a Bryce Canyon Nemzeti Park! A narancsvörös sziklatornyairól elhíresült nemzeti park Utah államban található. Az igazán különleges látványért látogass el a Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, vagy a Bryce Point helyszínek egyikéhez. Még egy tipp, hogy ha még fokoznád a látványt: látogas meg ezeket a helyeket napfelkelte vagy napnyugta idején, hogy valóban az egész panoráma narancssárgán szikrázzon! 

Badlands Nemzeti Park

A Badlands Nemzeti Park egy igazán sokszínű vidéken, Dél-Dakotában államban található. A nemzeti park varázsát a hegyes sziklacsúcsok, a hihetetlen kanyonok, a formás sziklaképződmények és a színes állatvilág adja. Többek között bölények, prérikutyák és juhok szegik a tájakat. A teljes élmény érdekében közelítsétek meg a helyet Badlands Loop Road autópályáról, ahonnan bámulatos panoráma nyílik a különleges sziklaképződményekre! 

Niagara-vízesés

És végül, de nem utolsó sorban: természetesen nem maradhat ki a sorból vízesések királynője, a Niagara vízesés sem. A gyönyörű Niagara-vízesés egy hatalmas vízesésegyüttes a Niagara folyón. Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán fekszik, elválasztva Ontario tartományt és New York államot. Niagara Falls (Ontario) és Niagara Falls (New York) ikervárosok között található, 27 km-re Buffalótól. A közismert és nagyon is közkedvelt Niagara vízesés látogatottsága még a Grand Canyonét is felül múlja. Turisztikai vonzereje mellett jelentős vízenergia forrás is.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Dél-Amerika legszebb természeti képződményei