Észak-Amerika legszebb természeti képződményei

Észak-Amerika területe vadregényes és gyönyörű természeti látványosságairól is híres. Az Egyesült Államok minden részét más földrajzi viszonyok jellemzik, hiszen a mérete óriási. Megszámlálhatatlan látnivaló lelhető fel itt, eljött az idő, hogy felfedezd Észak-Amerika legszebb természeti csodáit!

A képen fű, kültéri, hegy, természet látható

Automatikusan generált leírás

Minden évben rengeteg turista érkezik a világ minden sarkából, hogy megcsodálja Amerika lenyűgöző természeti adottságait. Vízesések, hegységek, sivatagok, gleccserek, jégbarlangok és szakadékok tarkítják Észak-Amerika változatos vidékét. Cikkünkben összegyűjtöttünk a legszebb természeti képződményeket, amelyeket érdemes meglátogatni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Zion Nemzeti Park

A vadregényes Zion Nemzeti Park, vagy ismertebb nevén Zion Canyon a vörös navaho homokkőből a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyon. A terület számtalan színes programnak otthont. Kiemelt látnivaló az a Kanarra Creek, az Angyalok Földje és a Zion kanyon. Lehetőség van itt lovagolni, biciklizni, hegyet mászni és különböző szervezett túrákon részt venni.

Grand Canyon

A lenyűgöző Grand Canyon a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Egyesült Államok Arizona államában. 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti, a legmélyebb pontja 1829 méter. A rétegesen töredezett vörös sziklaszerkezet impozáns módon ad betekintést bolygónk többmillió éves geológiai történelmébe. Ennek és a lenyűgöző napfelkeltéknek, napnyugtáknak köszönhetően méltán szerepel a legtöbb turista úticéljai között.

Niagara-vízesés

A gyönyörű Niagara-vízesés egy hatalmas vízesésegyüttes a Niagara folyón. Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán fekszik, elválasztva Ontario tartományt és New York államot. Niagara Falls (Ontario) és Niagara Falls (New York) ikervárosok között található, 27 km-re Buffalótól. A közismert és nagyon is közkedvelt Niagara vízesés látogatottsága még a Grand Canyonét is felül múlja. Turisztikai vonzereje mellett jelentős vízenergia forrás is.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Dél-Amerika legszebb természeti képződményei