Észak-Írország legszebb természeti képződményei

Észak-Írország Nagy-Britannia Egyesült Királyságának része az Ír-szigeten. Fővárosa és egyben legnépesebb települése Belfast. A gyönyörű tagország vadregényes tájai minden ideutazót elvarázsolnak. Fedezd fel ezt a páratlan vidéket!

A képen égbolt, kültéri, fű, természet látható

Automatikusan generált leírás

Az Ír-sziget 84 412 négyzetkilométeren terül el. Központi alföldjeit parti hegyek gyűrűje veszi körül. A legmagasabb csúcs az 1041 méter magas Carrauntuohill Kerry megyében. A szigetet a 386-kilométer hosszú Shannon folyó, Írország folyói közül a legnagyobb, két részre osztja. Az enyhe klíma gazdag vegetációt eredményez, ezért becézik Írországot néha "Smaragdszigetnek". Cikkünkben összegyűjtöttük Észak-írország legszebb látnivalóit. Lássuk, hogy melyek is azok!

Óriások útja

Az óriások útja egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40 000 bazaltoszlopból álló terület, amely Észak-Írországban, Antrim megye atlanti partjainál található. 1986-ban az UNESCO a világörökség részének nyilvánította ezt a különleges természeti képződményt. Az egymáshoz szorosan illeszkedő oszlopok többsége hatszögletű, de vannak 4, 5, 7 és 8 szögűek is. A legmagasabbak körülbelül 12 méteresek, de a megszilárdult láva vastagsága helyenként a 28 métert is eléri. Az itt található közetek, sziklák közül néhány – az évmilliók időjárási viszontagságainak kitéve – úgy formálódott, mintha emberkéz (vagy óriás) alkotta volna őket. Ilyenek például Az óriás csizmája, az Orgona, az Óriás szeme, a Pásztorlépcső, az Óriások hárfája vagy a Kéménysor.

Carrick-Red-Rope függőhidat két szikla között

Észak-Írország a világ egyik legérdekesebb hídja, a Carrick Rede Rope hídja. A kötélhíd Antrim megyében található, Ballintoy városa közelében. A híd keresztezése a terület látogatói számára kötelező. A híd egyszerű kötélhídként van besorolva, amely kötélből készült. A híd összeköti Carrickarede szigetét a szárazfölddel, és ez a kis sziget adja a nevét. A „Carrickarede” elnevezés az ír „Carraig a'Raid” kifejezésből származik, amelynek szó szerinti fordítása „az öntés sziklája”. A függőhíd egyetlen, körülbelül 66 láb hosszúságú szakaszból áll. A Carrick, a Rede Rope Bridge alatti távolság 98 méter magas. A híd nyolc gyalogos terhelhetőségét tervezi.

Forrás: https://hu.history-hub.com/carrick-rede-kotel-hid-egyedulallo-helyek-europaban

A világ varázslatos természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Skócia legszebb természeti képződményei