Észak-olaszországi körutazás

Bár Olaszországról bizonyára a legtöbb turistának először a tengerpart jut eszébe, sokan elképzelni sem tudják, milyen csodálatos városok találhatók az ország északi részén. Amennyiben aktív pihenésre vágysz, fedezd fel az észak-olasz régiót!

A Garda-tó

Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó az ország északkeleti részén helyezkedik el. A hegyekkel körülvett tiszta, és rendkívül mély vizű tó festői élményt tár a látogatók elé. Csodálatos környezetével, érdekes kirándulási és túrázási lehetőségeivel kiváló úti célnak minősül. A tó számos sportolási lehetőséget kínál, többek között vitorlázás, szörfözés, kerékpározás, és sziklamászás. A déli részén kialakított állatkert, vidámpark és aquapark felejthetetlen élményt nyújthatnak gyerekekkel érkező családok számára. 

Bergamo

Bergamo egy meseszép, Lombardiában található kisváros, melyet érdemes megnézni. A bergamoi siklóval megközelíthető előkelő, olaszos stílusban épült középkori városrész kedvelt turisztikai desztináció. A város remek gasztronómiájáról híres, éttermei és pizzériái biztosan nem okoznak csalódást. Kávézókból és cukrászdákból sincs hiány a térségben, sőt innen származik az eredeti sztracsatella fagyi.

Como

A kisváros az észak-olaszországi tóvidék talán legszebb tavának nevezhető Comoi-tó partján fekszik. A hotelekkel, luxusvillákkal kiépített övezet a legelegánsabb hazai úti cél az olaszok körében. A térség turisztikai látványosságokban gazdag, itt található a Piazza Doumo, a régió egyik legszebb temploma, valamint a csodás román stílusú San Fedele templom is. 

Milánó

Olaszország második legnagyobb városa, a divat fővárosaként emlegetett Milánó a térség legfontosabb metropolisza. Bár sok olasz várossal ellentétben nem történelmi nevezetességeiről híres, Milánóban sincs hiány turisztikai látványosságokból. A gótikus stílusban épült Dóm Olaszország második legnagyobb temploma, melynek tetejéről csodálatos panorámában gyönyörködhetnek a látogatók. A Scala operaház és a Brera palota múzeumai páratlan élménybe részesítik a művészetek kedvelőit. A focirajongók számára pedig kihagyhatatlan program egy AC Milan meccsen való részvétel a San Siro stadionban. 

Bármely csodálatos desztináció mellett döntesz, feltétlenül kösd meg a megfelelő utasbiztosítást, a biztonság és a felejthetetlen élmények érdekében! 

Következő cikkünk: A legjobb olasz tengerpartok gyerekekkel

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']